FIGHT!
FIGHT!

Slavio olimpijsko zlato, pa mu stalo srce: Spasili ga liječnici druge reprezentacije

Otkrivena drama koja se događala na OI-ju u Parizu.

Abdumalik Halokov (Foto:Afp)

Taman prije nego što se spustila zavjesa na sjajne Olimpijske igre u Parizu, do britanskih je medija stigla vijest o jednoj umalo tragičnoj situaciji.

Uzbekistan je počistio muški boks što se zlatnih medalja tiče. Osvojili su ih čak pet, što je apsolutno nevjerojatan pothvat.

Hasanboy Dusmatov prvi je osvojio zlatnu medalju od svojih sunarodnjaka, a to je umalo životom platio Tulkin Kilichev, omiljeni trener te čudesne reprezentacije.

On je dobio srčani udar usred slavlja prošlog četvrtka, no imao je sreću što su naišla dvojica članova britanske liječničke službe. Odmah su počeli s oživljavanjem, a morali su upotrijebiti defibrilator. Oživjeli su ga i on se sada oporavlja u jednoj pariškoj bolnici.

''Slavili su u prostoriji za zagrijavanje i odjednom smo čuli pozive upomoć. Nakon pokušaja oživljavanja umjetnih disanjem upotrijebili smo defibrilator. Na početku ga nismo uspjeli vratiti, ali jesmo nakon 20 sekundi'', otkrio je britanski član liječničke službe.

Nakon tog događaja njegovi su boksači doslovno eksplodirali, osvojili su još četiri zlatne medalje, dvije posljednjeg dana natjecanja.

Olimpijski pobjednik u kategoriji do 57 kg je Abdumalik Halokov, koji je u finalu jednoglasnom odlukom svladao Kirgistanca Munarbeka Settibeka Uulua. Zlatna medalja otišla je u Uzbekistan i među superteškašima (+92 kg), a osvojio ju je Bahodir Jalolov obranivši naslov olimpijskog pobjednika iz Tokija.

Trener je dobio novi život s pet olimpijskih zlata kao nagradom.

VIDEO Đoković ludo slavi u Hrvatskoj: Ispio čašu šampanjca pa se bacio s jahte

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.