FIGHT!
FIGHT!

Sanchez odradio sjajan posao i nokautirao Novozelanđina! Je li on idući za Hrgovića?

Frank Sanchez završio je meč protiv Juniora Faa prekidom u sedmoj rundi.

Frank Sanchez (Foto:Afp)

Prvi meč Day of Reckoning priredbe odradili su Kubanac Frank Sanchez i Novozelađanin Junior Fa, a slavio je favorizirani Sanchez.

No, nije bilo lako kao što se možda očekivali, pružili su njih dvojica vrlo uzbudljiv meč prije nego je Kubanac ipak prezentirao svoju nadmoć i potvrdio zašto je jedan od glavnih kandidata za dolazak na sami svjetski tron.

Fa dobro startao, Sanchez tražio i čekao

Strpljivo su ušli boksači u meč, a posebno je iznenadio nešto sporiji ulazak Sancheza. Fa je osjetio svoju priliku i tražio je prilazak direktom, što mu je nerijetko i prolazilo. No, ako moramo ocijeniti prve tri runde, rekli bismo da su nijanse na strani Sancheza.

VIDEO Filipova šetnja kroz De Morija: Pogledajte kako je El Animal završio meč u Rijadu!

U četvrtoj rundi malo se više otvorilo te su obojica imali dobrih udaraca i serije. Sanchez je ipak postajao raznovrsniji, odlično je selektirao udarce i vidjelo se da je pročitao protivnika te da je spreman odraditi posao do kraja.

Opustio se Sanchez, a to je djelovalo i na Fa, koji je u šestoj rundi počeo boksati najbolje do tada. Bila je to možda i najuvjerljivija runda za jednom boksača sve do samog kraja iste. Očito se Novozelanđanin previše opustio, posebno na kraju runde, a Sanchez to koristi za munjeviti desni direkt kojim šalje Faa na pod.

Sanchez prepoznao način i završio posao

Ustao se Fa, ali već na početku sedme runde vidjelo se kako se nije u potpunosti oporavio. Trebalo je oko minute dok Sanchez pronađe novu seriju. Otvorio ju je udarcima u tijelom, a završio udarcima u lice.

Ustao se Fa i nakon toga, ali sve je bilo samo pitanje vremena. U jednom trenutku krenuo je prema konopcima, pokušao je pobjeći od akcije, ali Kubanac je pronašao udarac kojim je pogodio bradu, a sudac je vidio kako je bilo dovoljno i prekinuo meč.

Frank Sanchez ovom je pobjedom došao jako blizu samom vrhu. Vidjet ćemo kako će IBF reagirati i hoće li možda preskočiti Jareda Andersona, čime bi postao itekako realan protivnik za Filipa Hrgovića.

Uostalom, Sanchez je to sam zatražio. Zna gdje je, zna što mu je priliku i zna kako može doći do nje. Nećemo se iznenaditi ako se sve rasplete tako da on bude idući za El Animala.