FIGHT!
FIGHT!

Legenda i bivši prvak otkriva što Miočić treba napraviti za pobjedu, a što Cormier

S nestrpljenjem čekamo početak srpnja kada u oktogon UFC-a ulaze Stipe Miočić i Daniel Cormier.

Randy Couture (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Točno četiri mjeseca ostala su do nove borbe prvaka i rekordera UFC-ove teške kategorije Stipe Miočića. Amerikanac hrvatskih korijena ovaj će put braniti pojas protiv svog sunoradnjaka Cormiera, a pokušat će podebljati svoj rekord od tri uzastopne obrane naslova.

Kao što Stipe trenutno nema pravu konkurenciju u teškoj, Daniel Cormier ''počisio'' je polutešku kategoriju. Čelnici UFC-a odlučili su zato spojiti ova dva čudesna borca u super-borbi koja je rasporedu na UFC 226 spektaklu 8. srpnja u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu.

Cormier je borac koji se spustio u kategoriju niže. Zanimljivo da u teškoj kategoriji nikad nije izgubio i Stipe bi mogao stati na kraj i tome. No neće mu biti nimalo lako iako je napokon Miočić taj koga većina fanova, a ne samo stručnjaci, vidi kao favorita.

Cormier bi pak osvajanjem naslova u teškoj kategoriji protiv takvog šampiona kao što je Miočić na neki način ušao u povijest kao jedan od najboljih boraca u UFC-u svih vremena. Dva pojasa u isto vrijeme, to nije imao ni legendarni Randy Couture koji je osvajao naslove u obje kategorije.

Upravo su njega američki MMA novinari upitali za kratku analizu super-borbe.

''Mislim da će to biti vrlo zanimljiv i tehnički jako dobar meč'', kaže Couture kojeg su neki zvali The Nature, ali i Captain America.

Iznio je svoje mišljenje po kojem bi Cormier mogao doći do pobjede protiv Miočića.

''Ključ u tome da Daniel uspije natjerati Stipu da hrvaju koliko god je više moguće tijekom tog meča. Ako u tome uspije, vjerujem da ga čeka jako dobra večer'', prenosi njegove riječi Fightsite.

A evo što misli kako bi Stipe mogao slaviti u tom meču.

''Ako Stipe uspije iskoristiti svoju sjajnu distancu, svoje kvalitete u stojci i svoj borilački IQ, te uspije držati Cormiera dalje od sebe, to bi mogla biti dobra večer za njega. To je jedna od onih borbi, kao kada bacite novčić, teško je reći tko će pobijediti.''

Zanimljivo, legenda je dala prednost Cormieru koji je hrvač poput njega.

''Ja sam hrvač, tako da nekako vjerujem da će ta hrvačka prošlost odraditi posao za Cormiera. Ali Stipe je jedan od najboljih boraca svijeta. On je sjajan MMA borac.''