FIGHT!
FIGHT!

Najtalentiraniji hrvatski kickboksač nastupit će na Gloryju u Zagrebu: Protivnik je četvrti borac svijeta

Potvrđen je nastup i trećeg hrvatskog borca na Glory 95 priredbi u Zagrebu. Bit će to Andrej Kedveš.

Andrej Kedveš (Foto:Ante Cizmic / Cropix)

Nakon što je potvrđena glavna borbe Glory 95 priredbe, koja će se 21. rujna održati u Zagrebu, u kojoj će se Antonio Plazibat boriti protiv Levija Rigtersa te nakon što je najavljena i oproštajna borba Mladena Brestovca, otkriveno je i koji je treći Hrvat na programu velikog borilačkog spektakla u Areni.

To će biti 27-godišnji Andrej Kedveš, Đakovčanin koji se već dokazao prošle godine u Gloryjevom ringu, kad je u Rotterdamu savladao Mareka Pelcisa. To mu je zasad jedina Glory borbi, ali dovoljna za deseto mjesto na ljestvici izazivača lake kategorije.

Trofejna amaterska karijera, vrijeme je za pro uspjeh

Kedveš je jedan od najtrofejnijih hrvatskih kickboxing amatera, koji sve više nastupa profesionalno te upisuje sjajne rezultate, a meč u Areni trebao bi mu donijeti uzlet prema samom vrhu svjetske lake kategorije.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U Gloryju je odradio već deset borbi, uz pet pobjeda, četiri poraza i jedan neodlučeni. Posljednji nastup imao je u svibnju prošle godine, kad je poražen od prvog borca ljestvice, legendarnog Enrica Kehla.

Kedveš u profesionalnoj karijeri, prema Gloryjevim podacima, ima 17 pobjeda i četiri poraza, a ovo bi mu svakako trebala biti borba karijera. Pobjeda bi mu mogla donijeti i borbu za idućeg izazivača. 

Nakon kontroverznih povika najboljeg igrača Eura, došao je i odgovor s Gibraltara: "Krajnje provokativno i uvredljivo..."

Velika bosanskohercegovačka zvijezda odradila transfer u njemačkog sudionika Lige prvaka

Domagoj Duvnjak zbog ozljede preskače dvoboj s Francuskom: Evo o čemu se radi