FIGHT!
FIGHT!

Preminuo jedan od najvećih boksačkih trenera ovih prostora, trenirao i hrvatskog predsjednika

U 87. godini života, nakon duge i teške bolesti, preminuo je legendarni boksački trener Milan Richter.

Milan Richter (Foto:Tomo Kadić)

U Zagrebu je, u 87. godini života, preminuo Milan Richter, jedan od najistaknutijih hrvatskih boksačkih trenera.

Bio je vrhunski stručnjak, pedagog i mentor koji je odgojio mnoge generacije uspješnih boksača, vodeći brojne hrvatske prvake do titula.

Richter je trenirao i uveo u svijet boksa mnoge vrhunske sportaše, uključujući Željka Mavrovića, profesionalnog prvaka Europe i izazivača svjetskog prvaka; Stjepana Božića, WBF svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Ostao neporažen kroz cijelo desetljeće

Također je trenirao i Damira Škaru, osvajača brončane medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Radio je i s poznatim MMA borcima poput Branka Cikatića i Mirka Filipovića, kao i s Markom Rubeljem i Goranom Malkočem.

Rođen 23. ožujka 1938. u Zagrebu, Richter je svoju boksačku karijeru započeo početkom 1950-ih godina. Natjecao se od 1955. do 1971. godine, boksajući za BK Metalac Zagreb, gdje je više puta osvajao naslov prvaka. Tijekom svoje karijere, nastupio je u 245 mečeva, od kojih je pobijedio u 180.

Richter je bio neporažen u ringu cijelo jedno desetljeće, a nakon svoje iznimno uspješne natjecateljske karijere posvetio se trenerskom radu. Bio je trener u zagrebačkim klubovima Metalac, Lokomotiva, Sokol i Tigar.

Trenirao i predsjednika Republike Hrvatske

Kroz godine posvećenog rada, ostavio je dubok trag u hrvatskom boksu i dao veliki doprinos zlatnim godinama zagrebačkog boksa, podučavajući mlade sportaše i pomažući im u postizanju vrhunskih rezultata.

Na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, kada je Hrvatska prvi put nastupala kao samostalna država, bio je član boksačke reprezentacije, vodeći našeg prvog olimpijskog boksača, Željka Mavrovića.

 

Jedan od onih koji je prošao kroz Richterovu školu boksa bio je i sadašnji predsjednik RH, Zoran Milanović, koji to često s ponosom ističe.

Na crvenoj strani Manchestera sve po starom: Brighton ponovo sredio United i privremeno izbio na vrh

Marko Brkljača stigao u Hajduk

Donna Vekić nakon olimpijskog srebra kreće na US Openu: Saznala protiv koga

Više o