FIGHT!
FIGHT!

Najbolja hrvatska MMA borkinja ovog vikenda u bitnoj ulozi na KSW-u: "Ovog puta želim biti agresivna i završiti borbu"

Sara Luzar Smajić dobila je bitno mjesto na "cardu" već u svojoj drugoj borbi unutar KSW-a.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

KSW 69 još je jedna priredba jake poljske borilačke promocije na kojoj će se naći predstavnik, odnosno ovim putem predstavnica Hrvatske. To je 26-godišnja Sara Luzar Smajić, zagrebačka borkinja koja već neko vrijeme živi u Düsseldorfu, gdje je članica jakog UFD Gym tima.

Ovim putem ona će po drugi put nastupiti u KSW-ovom borilištu. Već za ovaj drugi nastup Sara je dobila mjesto na glavnom dijelu programa. Zapravo, u trećoj borbi po važnosti, uz što je odmah došla i njena prva službena video najava. To bi trebao biti znak da vlasnici promocije vjeruju u nju i smatraju je pažnje vrijednim projektom. No, ona ne skriva to da je bila ugodno iznenađena takvim tretmanom već za ovu borbu.

Neočekivano dobar tretman nakon samo jedne borbe

"Nisam očekivala niti da ću biti na glavnom programu niti da ću dobiti video najavu. To mi može značiti samo da su zadovoljni s onim što su vidjeli prošli put. Mene to čini sretnom i ponosnom", rekla nam je Sara, koja će se ovim putem boriti protiv Natalije Baczynske. Radi se o poljskoj borkinji omjera od šest pobjeda i jednog poraza, kojeg je doživjela još u svojoj prvoj borbi.

Upitali smo naravno Saru znači li ova protivnika još jednu stepenicu naprijed prema ispunjenju njenog cilja, što bi trebala biti titula KSW prvakinje muha kategorije (do 52.5 kilograma).

"Ne biram protivnice i pristajem na borbu neovisno koga mi pošalju. Ne znam planiraju li me graditi korak po korak. Za ovu borbu mi je dva ili tri puta promijenjena protivnica. Moj cilj ostaje isti, a sad hoću li imati lake izazove ili će ići bez pravila, uistinu mi nije bitno."

O protivnici nije puno toga saznala

U svakom slučaju, svaka borba u ovoj fazi karijere je jednako važna, no vjerojatno bi pomoglo da je o protivnici pronašla nešto više informacija.

"O protivnici ne znam puno toga. Ona ima šest uzastopnih pobjeda, no često to ne mora ništa značiti, tako vjerujem da neće značiti niti njoj“, kratko je rekla Sara, potvrdivši kako njene posljednje nastupe nije uspjela pogledati:

"Nisam pronašla previše toga o njoj, osim neke stare borbe otprije tri godine. Koliko sam upoznata, kompletna je borkinja, nema jednostrani stil. Ja sam spremna na sve, kao i svaki put."

Svoj prošli nastup Sara je imala u rujnu prošle godine, na priredbi koju je predvodio njen timski kolega Roberto Soldić, a nastupila su tamo još dva hrvatska borca, Antun Račić i Aleksandar Rakas, kao i Darko Stošić iz Srbije. Ovog puta je po tom pitanju jedina pa smo je upitali kako se osjeća po tom pitanju.

"Nemam nikakvih problema oko toga što nema boraca iz regije. Ne radi mi nikakvu razliku, kad uđem u kavez unutra sam sama. Mislim da je potrebno iskusiti jedno i drugo, ali meni osobno nema baš nikakve razlike“, otkrila je dojmove po tom pitanju.

Do borbe je ostalo još jako malo pa je naravno uslijedilo pitanje kako se osjeća kad zna da još samo jednom spava do vaganje te dva puta do borbe, neupitno najvažnije u dosadašnjoj karijeri. Uostalom, takva bi joj trebala biti svaka iduća.

"Pred borbu se osjećam sjajno, puno bolje nego pred posljednju. Imala sam puno lakše skidanje kilograma i bolju kondicijsku pripremu. Nestrpljiva sam i uzbuđena, osim toga se osjećam puno agresivnije nego prošli put. Ovog puta neću igrati na sigurno, želim završiti borbu i pružiti dobar show“, potvrdila je svoje namjere.