FIGHT!
FIGHT!

Strava u Rusiji: Mladi boksač završio u komi, napao ga medvjed dok je bio na pecanju, obranio se – ubodom nožem!

Ilja Medvedev bio je na pecanju u trenutku kad ga je napao medvjed.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Šokantna vijest stiže iz Rusije - tamošnji boksač Ilja Medvedev nalazi se u komi nakon što ga je napao medvjed.

Nesretni Medvedev bio je na pecanju u trenutku kada mu je s leđa prišao medvjed.

Srećom, 23-godišnjak je sa sobom imao nož, koji je uspio izvaditi i u tom hrvanju ubosti medvjeda. Životinja je poslije tog uboda odustala od napada, a Medvedeva su obližnji ribolovci odmah odvezli u bolnicu.

Tamo su mu ustanovljene teške ozljede, a liječnici su ga stavili u induciranu komu.

Njegov trener Dmitrij Kosenko izjavio je za RIA Novosti kako Ilja nije u životnoj opasnosti.

"Liječnici kažu da u ovom trenutku ništa ne prijeti njegovu životu. Ali, znate kakve ozljede mogu biti nakon napada medvjeda… Sigurno je da će Ilja imati vrlo dugu rehabilitaciju. Sve je ispalo spontano, doista je uspio ubosti ga nožem."

Oglasio se i Umar Kramlev, predsjednik Međunarodne boksačke udruge, istaknuvši kako će pružiti svu potrebnu pomoć Medvedevu i njegovoj obitelji.

"Pokazao se kao pravi borac u teškoj situaciji i jako se nadamo njegovom oporavku. Pratit ćemo njegovo stanje i u potpunosti preuzeti sve financijske obveze", poručio je Kramlev.

Ruski mediji izvještavaju kako je u tom području taj medvjed već ubio jednog 48-godišnjeg ribolovca prije negoli je došao do Medvedeva.

Semjnon Tatarnikov, počasni član Moskovskog društva lovaca i ribara, u izjavi za televizijski kanal Zvezda ispričao je o suočavanju s divljim medvjedom.

"Da biste ubili tako moćnu životinju, oštrica noža mora biti najmanje 15-20 centimetara, inače oružje neće doći ni do jednog vitalnog organa", naglasio je Tatarnikov.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Nikolaj Valujev poželio je Medvedevu sve najbolje:

"Reakcije i spretnosti koje je izbrusio u ringu su mu spasile život."