FIGHT!
FIGHT!

Mayweatherov kamp strahuje zbog McGregorove ludosti: "Zabrinuti smo"

Dva mjeseca ostala su do velikog boksačkog obračuna legende Floyda Mayweathera i UFC prvaka Conora McGregora.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kada se boksački meč Floyda Mayweathera i MMA borca Conora McGregora počeo ozbiljnije spominjati u javnosti, svi su gotovo bili mišljenja da će boksačka legenda uništiti Irca, koji nema apsolutno nikakve šanse. Prema posljednjim koeficijentima kladionica u Las Vegasu, McGregor ima šest puta veće šanse da pobijedi nego što je to imao Berto u posljednjem službenom meču Mayweathera. I što je najgore, koeficijent na pobjedu Conora pada iz tjedna u tjedan.

I dalje je Irac veliki autsajder u ovom dvoboju, barem na papiru, jer će mu to biti prvi profesionalni boksački meč u karijeri, no sve više ljudi vjeruje da McGregor svojom veličinom i snagom svoje ljevice može naštetiti američkoj boksačkoj legendi. Jedan od onih koji mora vjerovati da će Floyd razbiti McGregora je Nate Jones, Mayweatherov pomoćni trener koji je u intervjuu za Submission Radio dao svoju prognozu ovog dvoboja.

"Mislim da bi ova borba mogla završiti tako da ga Floyd nadboksa i pošteno prebije. Drugi način na koji bi mogla završiti, i oko kojeg sam zabrinut, je taj da Floyd dovede McGregora do točke u kojoj će ovaj biti toliko isfrustriran da bi mogao učiniti nešto ludo. To je jedina stvar oko koje se brinem.

Brinem se više oko ove borbe i jer je Floyd sada malo stariji. Njemu je 40 godina, a McGregor ima ludu i čudnu snagu. Ima i čudne udarce iz čudnih kuteva. I to me brine. Ali moja je prognoza takva da će ga Floyd zbuniti i isfrurstrirati te završiti u kasnijim rundama ili će ga nadboksati pa će McGregor učiniti nešto glupo i izgubiti borbu", zaključio je Jones.

Jedna od prvih izjava Mayweathera u javnosti kada su ga ispitivali o potencijalnom meču s Ircem bila je da je on slon, te da slonovi ne ulaze u ring s mravima. Dva mjeseca prije borbe u Las Vegasu Mayweatherov kamp zvuči kao da priprema teren za eventualni poraz. Čak je i sam Floyd rekao: "Na kraju dana obojica smo borci. Sve je moguće. Jedan udarac može riješiti pitanje pobjednika".

Spomenimo i McGregor neće smijeti koristiti gotovo sve udarce koje je navikao koristiti u MMA-u, osim jednog - "Superman punch" (Supermanov udarac). Riječ je o udarcu pri kojem se borac s jedne noge baca unaprijed na suparnika i u stilu Supermana udara u glavu. Najjači udarci u boksu događaju se kada su obje noge čvrstu na tlu, jer se snaga izvlači iz kukova, no McGregor će vjerojatno iskoristi svaki dozvoljeni trik da šokira borilački svijet.