FIGHT!
FIGHT!

Marko Golubić započeo put prema novoj hrvatskoj medalji, slijedi izravni okršaj dvaju svjetskih prvaka

Hrvatski predstavnik u taekwondo turniru Marko Golubić uspješno je apsolvirao prvi ispit na pariškom turniru.

Marko Golubić (Foto:Tom Dubravec / Cropix)

Svoje natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu započeo je i prvi hrvatski muški predstavnik u taekwondou, svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma, Marko Golubić.

On ovdje nastupa u kategoriji do 68 kilograma, a protivnik u osmini finala bio mu je Bernardo Pie iz Dominikanske Republike.

Mali problemi u prvoj, siguran u drugoj rundi

Golubić je slavio uvjerljivom izvedbom i pobjedom nakon dvije runde, uz manje probleme u prvoj, ali sigurnom izvedbom u drugoj rundi.

Golubić je prvu rundu dobio rezultatom 3:0, ali nije bilo lako. Sredinom runde šakom je uzeo prvi bod, a onda udarcem nogom u prsa povećao prednost na 3:0. Pri kraju runde umalo je primio kružni udarac nogom u glavu, koji vrijedi pet bodova, no ipak udarac Dominikanca nije sjeo dovoljno jako.

Marko Golubić i Bernardo Pie (Foto: Tom Dubravec / Cropix)

U drugoj je dobro krenuo, ali poentirala su obojica istovremeno, nogom u tijelo, što je bilo 2:2, rezultat s kojim se ušlo u drugu minutu. Tada je Marko pogodio kružni udarac u tijelo, za vodstvo 6:2, a onda je na to povezao još dva boda. 

S vodstvom 8:2 mirno je priveo meč kraju.

Slijedi okršaj dvaju aktualnih svjetskih prvaka

Sjajna je vijest što nije bilo potrebe za trećom rundom, jer slijedi mu težak ispit.

Protivnik u četvrtfinalu bit će mu drugi nositelj, Englez Bradly Sinden. Radi se o srebrnom iz Tokija, koji je prošle godine na svjetskom prvenstvu uzeo zlato u toj kategoriji. Istom prvenstvu na kojem je zlato uzeo i Golubić, no u kategoriji do 74 kilograma.

Uzeo je 25-godišnji Sinden još jedno svjetsko zlato ranije, a ima i dva europska zlata, uz to što je aktualni europski prvak.

Golubić i Sinder borili su se upravo u svibnju ove godine na Europskom prvenstvu u Beogradu. Englez je slavio u vrlo napetom meču. Prvu rundu dobio je rezultatom 6:5, a druga sa 7:6 pripala je Golubiću. 

Sinden je prelomio u završnici i dobio treću rundu 16:9, ali samo 20 sekundi prije kraja bilo je 8:8. Nakon toga je otišao do kraja.

Meč je na rasporedu u 15 sati i 32 minute.