FIGHT!
FIGHT!

Kako je samo ovo preživio? Pogledajte čudesno spašavanje jednog od najuzbudljivijih UFC boraca!

Kevin Lee vratio se među potencijalne izazivače za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji nakon što je isprebijao Brazilca Edsona Barbozu. No moglo je biti i drugačije...

Kevin Lee u nokdaunu (Screenshot)

Ako ste i tek povremeni ljubitelj borilačkih sportova, vjerojatno ste čuli za engleski izraz "chicken dance", prenosi Fightsite.hr. Radi se o situaciji kada jedan borac primi udarac u centar za ravnotežu koji ga u tom trenutku počne izdavati i on gubi tlo pod nogama. Pritom izgleda prilično komično, zbog čega je i nastao izraz "chicken dance", jer u tom trenutku zaista podsjeća na "kokošji ples".

Ako niste ranije čuli za ovaj izraz, a niste niti sigurni da znate kako izgleda jedna takva situacija, onda je ispred vas školski primjer. U glavnoj borbi priredbe UFC Fight Night, koja se proteklog vikenda održala u američkom Atlantic Cityju, Edson Barboza u trećoj je rundi kružnim udarcem nogom uspio plasirati svoju petu točno u Leejev centar za ravnotežu.

Amerikanac je nekoliko sekundi pokušavao dobiti ponovno tlo pod nogama, no nije uspijevao. Na koncu je spas pronašao u rušenju te se konačno oporavio od teškog nokdauna.

Nakon sjajnih pet rundi uvjerljivo je slavio protiv Brazilca vrativši se tako ovom impresivnom prestavom među potencijalne izazivače u lakoj kategoriji. Da je Barbozin udarac bio tek malo jači ili da je Brazilac uspio dovršiti posao udarcima na tlu, bio bi to jedan od najvećih preokreta u povijesti UFC-ove lake kategorije s obzirom na premlaćivanje koje je Lee priuštio Barbozi u prve dvije runde.