FIGHT!
FIGHT!

VIDEO Nokaut desetljeća za pojas IBF-a: Brutalno mu "prošao" šakom kroz bradu i položio ga na tlo

Velški boksač Joe Cordina nokautirao je Kenichija Ogawu na domaćem terenu i zaradio poštovanje borilačkih fanova zbog stila kojim je to učinio.

Cordina - Ogawa (Foto:Screenshot)

Sjajni Joe Cordina jednim udarcem oborio je Keinichija Ogawu i osvojio IBF-ov pojas u super perolakoj kategoriji. To mu je prva svjetska titula u boksačkoj karijeri, a do nje je došao jednim, jedinim eksplozivnim udarcem.

Velšanin je na domaćem terenu u Cardiffu pogodio savršeno, ravno u bradu. Tajming njegove desne ruke bio je fantastičan i poslao japanskog boksača ravno na pod. Siroti čovjek se jedva pridigao, doduše trebalo mu je nekoliko pokušaja i asistencija njegovog kuta poslije tako naprasnog odlaska na počinak.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Nokaut godine ili desetljeća"

Nije se uspio vratiti k svijesti u zadanom vremenu i poslije odbrojavanja morao je prepustiti Cordini svoj pojas. Novom prvaku je to bio deveti nokaut u 15 pobjeda njegove zasad savršene profi karijere. Na amaterskoj razini predstavljao je Veliku Britaniju na OI u Riju i uoči ove borbe bio je favorit na kladionicama.

Taj status je opravdao poslije dvije nepune runde borbe s Ogawom, kojemu je ovo tek drugi profesionalni poraz u životu, a stigao je u njegovoj prvoj obrani pojasa kojeg je uzeo lani.

"Nokaut godine ili desetljeća, nazovite ga kako želite“, rekao je oduševljeni Eddie Hearn na ovaj spektakularan potez.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.