FIGHT!
FIGHT!

Ivani Habazin slijedi najveća borba u svijetu ženskog profesionalnog boksa

Hrvatska boksačica Ivana Habazin mogla bi uskoro još jednom trenutku u napad na najveći svjetski tron.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska boksačica, koju sad već zapravo možemo zvati i hrvatskom boksačkom ikonom, Ivana Habazin, ponovno bi ispred sebe trebala imati ogromnu priliku.

Pobjedom koju je u listopadu ostvarila protiv Diane Prazak, Ivana je izborila status prve izazivačice za najveće svjetske titule, a to je sad i službeno potvrđeno.

Čeka ju spektakularan okršaj

IBF je naredio početak pregovora za meč između Ivane i Jessice McCaskill (12-3), trenutno prve boksačice svijeta velter kategorije te nositeljice sva četiri elitna pojasa.

McCaskill je 38-godišnja Amerikanka koja je u svom posljednjem meču spustila kategoriju te je pokušala postati apsolutna prvakinja u super lakoj, no to nije uspjela. Sad joj je dužnost vratiti se u svoju kategoriju te braniti titule, a tamo će je prema svemu sudeći čekati naša boksačica.

Uostalom, Ivana koja je trenutno druga na svijetu prema Boxrecu je u posljednjem meču savladala treću boksačicu iste ljestvice tako da niti jedan drugi meč zapravo niti nema smisla.

Kad bi se meč mogao i trebao održati ne znamo, no Ivana je itekako optimistična te vjeruje da će pregovori uskoro krenuti te da će nakon toga nakon ispuniti svoju najveću želju, postati apsolutna prvakinja svijeta.