FIGHT!
FIGHT!

Ivan Šapina pao bez ispaljenog metka, Kubanac uvjerljivo slavio u borbi za broncu

Hrvatska ipak nije dobila drugu parišku medalju u taekwondou, nakon poraza Ivana Šapine u borbi za broncu.

Ivan Šapina (Foto:Tom Dubravec / Cropix)

Težak natjecateljski dan, u kojem je bio samo pet sekundi od finala, koštao je Ivana Šapinu koji nije uspio parirati Kubancu Rafaelu Albi u borbi za broncu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Alba je Ivana svladao vrlo uvjerljivo, u meču gdje naš borac nije uspio napraviti praktički ništa. 

Kubanac je slavio 2:0 u rundama, 6:1 i 9:0 te tako potpuno zasluženo uzeo broncu.

Odmah nije dobro krenulo za Ivana, budući da je Alba pogodio svoj prvi pokušaj u glavu i poveo 3:0. Kubanac je odličan defenzivno i Šapina nije uspijevao dugo mu priči i na pravi način napasti. Sve je dobro pokrivao, iako je Ivan tražio taj udarac. Kubanac četiri sekunde prije kraja pogađa iz kontre, dolazi u vodstvo 6:1 i sigurno uzima prvu rundu, dozvolivši si jedan negativan bod.

Samo 18 sekundi trebalo je za novi dobar napad Kubanca, za koji je zatražen pregled koji je potvrdio novi udarac u glavu i to je bilo novo vodstvo. Nastavio se nakon toga Alba defenzivno kretati, bez da je Ivanu davao ikakve šanse da ozbiljno zaprijeti.

46 sekundi prije kraja ponovno se javio kubanski kut, nakon čega je Ivan dobio kazneni bod i to je bilo 4:0. Kubanac je 11 sekundi prije kraja pogodio novi sjajan udarac i to je bilo to za Ivana. Do kraja je sve završilo samo još uvjerljivije.