FIGHT!
FIGHT!

VIDEO Makhachev u petoj rundi ugušio Poirirera poslije spektakularnog rušenja i najavio: "Želim još jedan pojas"

Islam Makhachev sredio je Dustina Poirirea, vjerojatno ga poslao u mirovinu i najavio kako želi napasti pojas u velteru.

Islam Makhachev (Foto:Afp)

Prvak lake kategorije Islam Makhachev prekidom u petoj rundi pobijedio je Dustina Poiriera na UFC-u 302 i potvrdio svoj status trenutačno najboljeg p4p borca na svijetu. Ruski borac slavio je u vjerojatno najtežem ispitu svoje vladavine i Amerikanca spriječio da u svom trećem pokušaju dođe do pojasa prvaka. Čini se i posljednjem.

Makhachev je samo potvrdio svoj status favorita i neutralni će misliti kako je odradio još jednu laganu obranu, ali zapravo je uspio slaviti u borbi koja je u kasnijim rundama naginjala na stranu njiegovog suparnika. Proveo je veći dio meča u kontroli na parteru, ali u petoj je na čelu zaradio gadnu posjekotinu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Prva runda protekla je kao iz snova za Makhacheva, spustio je Poirirera na tlo i uzeo mu leđa, a sljedećih četiri minute proveo je u potrazi za gušenjem s leđa. Pokušavao je RNC, trokut na ruci, ali Poirier se obranio i pronašao svoj ritam u drugoj rundi.

Hrgović primio nekoliko ilegalnih udaraca? Društvenim mrežama kruži teorija, izdvojili su jedan detalj

Rus je dokazao svoju dominaciju u hrvanju, ali da je Poirirer kojim slučajem dobio petu rundu, tko zna što bi bilo… Makhachev je u petoj zavukao jedan D'Arce i uspavao Poirirera. Ili ga doveo u stanje blizu spavanju. Ruski borac po završetku okršaja rekao je kako bi sljedeće želio pokušati napasti pojas u velteru. Poirier će vjerojatno u mirovinu poslije ove borbe, iako nije sto posto potvrdio svoju odluku.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

U sunaslovnoj borbi Sean Strickland pobijedio je Paula Costu podijeljenom sudačkom odlukom koja je mnoge zbunila. Amerikanac je u tri navrata imao Brazilca u problemima, dominirao ga pritiskom i svojim načinom borbe i prema mišljenu publike uvjerljivo dobio svog suparnika.

To mu je bila prva pobjeda od poraza protiv Dricusa Du Plessisa, koji mu je oduzeo pojas prvaka srednje kategorije, a poslije je na mikrofonu zatražio još jednu priliku za napad na naslov.

Hrgović primio nekoliko ilegalnih udaraca? Društvenim mrežama kruži teorija, izdvojili su jedan detalj

Još dvojica boraca u glavnom programu slavila su na bodove, Niko Price pobijedio Alexa Moronoa, a Randy Brown Elizeua Zaleskija dos Santosa, dok je Kevin Holland na svom povratku u srednju kategoriju pobijedio Michala Oleksiejczuka prekidom u prvoj rundi.