FIGHT!
FIGHT!

Filipu Hrgoviću propala borba za titulu prvaka: Odbio ga bivši prvak svijeta

Filip Hrgović i Andy Ruiz trebali su se boriti za privremeni pojas prvaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović, hrvatski boksač sigurno se neće boriti protiv Andyja Ruiza Jr. za titulu privremenog prvaka teške kategorije IBF organizacije.

Prije nekoliko dana tim hrvatskog boksača zatražio je licitaciju honorara, ali Ruiz je to odbio. Time je potvrdio da ga ne zanima borba protiv Hrgovića, već je u potpunosti koncentriran na meč za WBC-ovog obaveznog izazivača protiv Deontaya Wildera

Osim što je to jedan od trenutno najvećih mogućih mečeva u kategoriji te meč koji će obojici donijeti veliku zaradu, WBC-ov pojas je onaj koji Ruiz još nije imao u svom vlasništvu pa mu zbog toga više vrijedi.

Vijest kao grom iz vedra neba: Odlazi li Makhachev u borilačku mirovinu?

Što se pak tiče Hrgovića, odluče li u organizaciji održati meč za privremenog prvaka, nastavlja se potraga za novim protivnikom, a to bi po svemu sudeći mogao biti Martin Bakole. 

O njihovom meču već se pričalo i pregovaralo, ali kada su trebali kročiti nogom u ring, Bakole je sve otkazao zbog Yoke, kojeg je pobijedio nakon deset rundi. Kongoanac sada nema razloga otkazati borbu s Hrgovićem, no odluči li se na to, sljedeći u poretku je Frank Sanchez.

Oni nemaju ugovoren meč, tako da bi mogli biti potencijalni protivnici Hrgovića u borbi za privremeni pojas.