FIGHT!
FIGHT!

Povijesni dan za hrvatski sport: Imat ćemo prvu boksačicu na Olimpijskim igrama!

Mlada Zagrepčanka je u neviđenoj drami, u meču bez daha, bespoštednoj borbi od prve do posljednje sekunde velikim preokretom izborila put u Tokio u kategoriji 57 kg pobjedom nad turskom prvakinjom Aycan Guldagi sudačkim preglasavanjem (3-2).

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nikolina Ćaćić (20) postala je prva hrvatska boksačka olimpijka u povijesti nakon što je na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu izborila Olimpijske igre u Tokiju.

Članica BK Omege Zagreb donijela je već prve velike medalje za ženski boks u Hrvatskoj kad je postala svjetska i europska prvakinja u mlađim seniorkama, a sad je donijela i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog boksa.

Mlada Zagrepčanka je u neviđenoj drami, u meču bez daha, bespoštednoj borbi od prve do posljednje sekunde velikim preokretom izborila put u Tokio u kategoriji 57 kg pobjedom nad turskom prvakinjom Aycan Guldagi sudačkim preglasavanjem (3-2). Nikolina je pobjedu izborila u trećoj rundi u kojoj je morala stizati bodovnu prednost Turkinje iz prve dvije runde.

Tako je zgrabila je svoju posljednju šansu za Olimpijske igre u repesažu, svoj posljednji vlak za Tokio, nakon što je u osmini finala u Parizu pobijedila Latvijku Amandu Millere, a u četvrtfinalu izgubila od europske prvakinje, Talijanke Irme Teste.