FIGHT!
FIGHT!

Sve se događa kao što je Hrgović najavio, još dva boksača ga odbila, ali jedan neće

Filip Hrgović boksat će ovog proljeća protiv Zhanga Zhileija.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović realan je u svojim očekivanjima za 2022. godinu. Tamo negdje oko travnja, možda u svibnju, trebao bi opet ući u ring, ovaj put s dosad najvećim imenom protiv kojeg se borio.

Bit će to borba čiji će pobjednik službeno postati prvi izazivač za pojas IBF-ova prvaka u teškoj kategoriji. Taj pojas, uz one WBO i WBA organizacije, trenutno drži Ukrajinac Oleksandr Usik, kojeg očekuje revanš s Anthonyjem Joshuom.

Treba odmah reći kako se Hrgović, ako pobijedi u svojoj sljedećoj borbi, neće tako brzo boriti za IBF-ov pojas.

Prvo će se rasplesti situacija s Usikom i Joshuom, gdje je moguća i trilogija, a onda ćemo vjerojatno imati borbu za ujedinjenje sva četiri najpoznatija pojasa protiv Tysona Furyja, naravno ako on do tada ostane WBC-ov prvak. Za koji mjesec on bi prvo trebao u ring s Dyllianom Whiteom, koji je obavezan izazivač te organizacije.

No ulog je itekako velik za Filipa Hrgovića jer bi kad-tad trebao dobiti šansu za napad na IBF-ovu titulu u godinama ispred nas.

Kako je Hrga sam najavio prije dva dana, Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr. službeno su odbili IBF-ovu ponudu za borbu. Kao službeni razlog su naveli ozljede i oporavak od njih.

Sljedeći u nizu koji će dobiti pisma IBF-a s ponudom su Demsey McKean i Zhang Zhilei. No Australac sigurno otpada jer ima meč 27. veljače, pa će, kako je uostalom bilo najrealnije od samog početka, gotovo sigurno sljedeći protivnik Filipa biti Kinez Zhang Zhilei.