FIGHT!
FIGHT!

Alen Babić najavio svoj meč karijere i dodao: "Ne znam niti kako izgleda moj protivnik, nokautirat ću ga"

Alen Babić u subotu ulazi u ring protiv neugodnog poljskog boksača Adama Balskog za pojas.

Eddie Hearn i Alen Babić Foto: YouTube/Screenshot

Galerija

Hrvatski boksač Alen Babić ovog vikend debitira u svojoj novoj ''bridgerweight'' kategoriji (-102 kg).

Babić će u subotu u ring protiv neugodnog poljskog boksača Adama Balskog (16-1-0). Hrvatski boksač će se boriti za WBC-ov (Silver) pojas.

To će biti i Babićev najveći meč u dosadašnjoj karijeri, a prije ulaska u ring odradio je intervju sa slavnim Eddiem Hearnom koji mu je ujedno i promotor i brine se o njegovoj karijeri.

''Ovo je odličan meč i sviđaju mi se i manji tipovi. Vidio si što sam napravio Chambersu, a on je dosta dobar boksač iz 'cruiser' kategorije, čak je i veći od mene. No lakše je nokautirati manjeg tipa, jer ovi veći tipovi ponekad su prečvrsti za moje kosti i lomim svoje šake u svakoj borbi.

Austrijski mediji: Huligani na benzinskoj postaji fizički napali hrvatskog reprezentativca

Njega ću lakše nokautirati. Tako gledam na ovaj meč. Ne želim da zvuči kao da ga ne poštujem, ali jednostavno se radi o mojoj procjeni. Nije me niti briga za Balskog. Ne znam niti kako izgleda, a moj mentalitet uvijek je takav'', rekao je Babić u najavi borbe.

Hearn se dotaknuo Oscara Rivasa, WBC-ova prvaka ''bridger'' kategorije, a Babić mu je u svom stilu odgovorio.

''Želim njegov pojas, osim ako netko drugi ne preuzme pojas od njega. Ali to se ne može dogoditi, jer ja sam sljedeći na redu i ja ću ga uzeti. Jako želim pojas prvaka'', dodao je Babić koji se za meč karijere priprema u Zagrebu.