FIGHT!
FIGHT!

Ruski gorostas od 150 kg dobio Putinov poziv za rat u Ukrajini: "Naravno da ću ići"

Svjetski boksački prvak Nikolaj Valujev dobio je poziv za rat u Ukrajini.

Nikolaj Valujev (Foto:Afp)

S obzirom na protuofenzivu ukrajinske vojske, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je djelomičnu mobilizaciju, koja nije zaobišla ni svijet sporta. Poziv za vojsku dobili su svjetski poznati sportaši, a među njima i boksač Nikolaj Valujev.

Dvostruki prvak svijeta u superteškoj kategoriji potvrdio je da je dobio poziv za vojsku pa kratko odgovorio hoće li se odazvati pozivu na mobilizaciju.

"Hoću li ići u Ukrajinu? Naravno", otkrio je ruski gorostas u razgovoru za ruske medije.

Boksač, visok više od dva metra i težak oko 150 kilograma, povukao se u mirovinu prije desetak godina. Posljednju je borbu imao davne 2009. godine protiv Davida Hayea, a nakon toga odlučio se okušati u politici. Postao je zastupnik u Dumi, i to kao predstavnik Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

Pljušte teške optužbe pred Svjetsko prvenstvo, Maroko zagrmio na Adidas: "Odmah povucite taj dres"

"Svi zastupnici dobili su poziv za regrutaciju, ja također. Dobio sam poziv neposredno prije puta u Donbas, nisam bio kod kuće. Sljedeći tjedan ću se odazvati pozivu", rekao je Valujev.

Ruski boksač napunio je 49 godina, a umirovio se 2010. godine nakon 16-godišnje karijere, i to zbog ozbiljnih problema s kostima i zglobovima.

Prije nekoliko dana osvanula je informacija da je slavni ruski nogometaš Dinjar Biljadetinov, član generacije koja je igrala polufinale Eura 2008. godine, također dobio poziv za vojsku.