FIGHT!
FIGHT!

VIDEO Hrvatice koje su se borile za svjetsko džudaško zlato zajedno treniraju, ali na Igre će - samo jedna

Lara Cvjetko i Barbara Matić zajedno se pripremaju za OI u Parizu, ali tamo će završiti samo jedna zbog pravila...

Ovako izgleda tvornica šampiona na splitskim Pujankama. Bivše atomsko sklonište, a danas sportski dom najbolje džudašice svijeta, Barbare Matić. Svoju drugu svjetsku titulu Barbara je osvojila u hrvatskom finalu. S druge strane strunjače bila je mlada kolegica iz reprezentacije Lara Cvjetko.

"Osim olimpijskog finala teniskih parova nismo imali ni jedno svjetsko hrvatsko finale, u džudu je to pošlo za rukom samo Japanu, tako da mislim da je to povijesni rezultat", kaže svjetska džudaška prvakinja Barbara Matić.

"Stajati nasuprot kolegice iz repke je bio stvarno čudan osjećaj, jedna situacija s kojom se nikad nisam susrela i nisam mislila da ću se susresti. Još smo se zagrijavale zajedno, spavale zajedno u sobi, tako da nisam to ni očekivala", kaže svjetska doprvakinja Lara Cvjetko.

Lari je 21., Barbari 27. godina. Inače velike prijateljice odnedavno imaju i priliku trenirati skupa, budući da se Lara iz Zagreba preselila u Solin.

"Daje mi savjete na pripremama, turnirima, na nju se ugledam i nadam se da mogu nastaviti biti na istoj razini kao i ona", priča Lara o Barbari.

Srebro iz Taškenta prvi je pravi seniorski Larin rezultat. Fokus sada obje prebacuju na Olimpijske igre u Parizu. No, pravila su takva da će na njih moći samo jedna.

"Zasad je Barbara više na ljestvici, kad dođe vrijeme za odlučivanje koja će biti bolja, ta će ići, a na nama je da na turnirima koji dolaze damo sve od sebe i pokušamo raditi ove rezultate“, kaže Lara.

"Želim otići u Pariz osvojiti tu medalju, što sjajnije to bolje, ona mi nedostaje u kolekciji pa kad to prođe, onda možemo razmišljat o budućnosti“, dodaje Barbara.
Koja će, ne sumnjamo, biti jednako uspješna. A tko zna, možda se Barbara i Lara nakon džuda jednoga dana nađu i u poslovnom svijetu - obje su inžinjerke, jedna elektrotehnike, druga uskoro računarstva. Djevojke, sretno!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr