FIGHT!
FIGHT!

Cro Cop o svom učeniku pred UFC debi: ''Lomio je nogu i prst, potonuo je, ali sada je spreman''

Delija je peti Hrvat u UFC-u.

Nakon Mirka Filipovića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića i Gorana Reljića Hrvatska je jučer dobila i petog UFC borca. Ante Delija žestoko trenira pod budnim okom Cro Copa, kako bi što spremniji dočekao 17. listopada i debi u najjačoj svjetskoj borilačkoj organizaciji.

Delijin protivnik jedan je od najvećih talenata teške kategorije - Siril Gane. Francuz koji do sada u UFC-u ima tri pobjede iz tri meča, trebao se boriti s Abdurahimovim, ali nakon što je Rus i treći put otkazao borbu, prilika je pružena  30-godišnjem Dubrovčaninu, koji dobro zna koliko ga težak posao čeka.

Federerov fan provocirao Đokovića: Nole mu odgovorio: ''Mene si našao zaje**vati?''

''Protivnik je stvarno dobar. On je 14. na ljestvici, To je veliki izazov za mene, ako njega pobijedim onda ću biti rangiran, možda u Top 10. Nema tu biranja, idem ući unutra kao lav'', rekao je Delija pred kojim je najveći meč u karijeri.

No srećom pa u svom kutu ima čovjeka koji zna kako se meč završava s podignutom šakom u zraku. Cro Cop posljednjih je godina Delijin mentor.

Ante Delija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

''To je ono za što Ante živi i sprema se. U dobroj je formi, na dobrih 80%. Odradi četiri runde sparinga bez problema s dva protivnika. Zadovoljan sam s njegovom formom'', kaže Cro Cop pa dodaje:

''Imao je velike ozljede, lomio je nogu pa palac. Onda je potonuo. Rekao sam mu: Ante, mladi si, pred tobom je budućnost i karijera, samo treniraj. To će se isplatiti, vidjet ćete.''

Još se ne zna hoće li Delijin debi biti dio glavnog programa eventa koji u Abu Dabiju predvodi meč Amerikanca Briana Ortege i Korejanca Chan Jung Sunga, no nije tajna da teška kategorija pati za novim imenima, pa poželimo Anti da skalpom nad Ganeom natjera borilački svijet da zapamti njegovo ime.