Košarka
Košarka

19-godišnja NBA zvijezda oduševila svijet nevjerojatnom gestom: ''Majka me učila da poštujem druge''

Mnoga pitanja pojavila su se nakon što je NBA liga odgodila sezonu zbog širenja koronavirusa, a jedno od tih pitanja su place plaće zaposlenih čiji su prihodi ovisili o njihovom radu u dvoranama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako mu je tek 19 godina, Zion Williamson pokušao je ublažiti problem plaća zaposlenih ljudi u klubu koji su ostali bez prihoda zbog odgode NBA sezone. Mladi košarkaš New Orleans Pelicansa obvezao se da će sljedećih 30 dana pokriti plaće svih radnika u Smoothie King Centru, dvorani njegovih Pelicansa.

''Moja majka je uvijek bila primjer za druge, učila me da poštujem druge i budem zahvalan na onome što imamo. Ovo je mali način da izrazim svoju potporu i zahvalnost tim divnim ljudima koji su bili tako dobri prema meni i mojim suigračima i nadam se da se svi zajedno možemo udružiti kako bismo oslobodili dio stresa i teškoća uzrokovanih ovom nacionalnom zdravstvenom krizom'', objavio je bivši igrač Dukea na svom Instagram profilu.

I nekoliko drugih igrača iz NBA odlučilo je pomoći svojoj zajednici i klupskim zaposlenicima, kao što su Kevin Love, Giannis Antetokounmpo i Blake Griffin, koji su također obećali financijsku pomoć svom osoblju u svojim dvoranama.

Nakon što je propustio prve 44 utakmice rookie sezone zbog operacije koljena, Williamson je prije prekida NBA lige pokazao zašto se od njega u budućnosti očekuju velike stvari i zbog čega je tolika pompa oko njega. Zion je bio na prosjeku od 23,6 poena i 6,8 skokova po utakmici od svog prvog pojavljivanja na parketu 22. siječnja.

New Orleans je u tom periodu ostvario omjer 11-9, nakon što je bio na 17-27 za vrijeme Williamsonove odsutnost te je stigao na samo 3,5 utakmice zaostatka za osmom momčadi Zapada Memphis Grizzliesima prije nego što je sezone naglo stala.