Košarka
Košarka

VIDEO Hezonja realan, kritičan i zadovoljan: "Drago mi je da smo shvatili kako dobiti utakmice koje odigramo loše"

Mario Hezonja bio je vrlo realan nakon teške ostvarene pobjede protiv Dominikanske Republike.

Video: Fiba.basketball

Jedan od košarkaša od kojih smo očekivali više u utakmici protiv Dominikanske Republike svakako je Mario Hezonja. 

U 29 minuta na terenu upisao je 12 poena uz šut 4/12 te pet skokova i četiri asistencije. No, nije to bio pravi Mario pa ga je izbornik Sesar nekoliko puta vadio na hlađenje, u nadi da će ga pri povratku na parket dobiti u pravom izdanju.

Loša utakmica i loša energija, ali pobjeda

Na kraju je Mario pogodio ključna slobodna bacanja i odveo našu momčad prema finalu, a utakmicu je prokomentirao vrlo realno.

"Danas je bila loša utakmica za nas, loša energija i čak u početku i loša obrana. Ali, to je shvatljivo sve zbog našeg užasnog poraza protiv Novog Zelanda i ovih dana između. Nema tu previše oporavka, takav je turnir", rekao je Mario, dodavši:

"Danas smo pobijedili jer smo na kraju igrali glavom. To smo na kraju i pričali na sastancima, jer protiv Novog Zelanda nismo bili takvi, birali smo loše šuteve i zato smo izgubili."

Protiv Grka moramo biti odlični u oba smjera

Kaže da je jako bitno što smo unatoč lošoj igru uspjeli slaviti u jednom tako teškom susretu, gdje se protivnik do samog kraja nije predavao.

"Drago mi je da smo pobijedili s lošom igrom jer sutra treba dati sve od sebe da se pobjedi ekipu kakva je Grčka", realno je zaključio.

Upitan je oko toga je li iznenađen što Grci igra jako dobru timsku košarku gdje se ne polažu sve nade u Giannisa Antetokounmpa. Hezonja nije iznenađen.

"To su igrači s Final foura, igrači koji igraju Euroligu, ozbiljni igrači koji znače puno svojim ekipama. Ništa me ne iznenađuje, sutra moramo igrati odlično u oba smjera."

Napokon znamo kako pobijediti ovakve utakmice

Nešto je rekao i o slobodnim bacanjima koje je u samoj završnici pogodio. Koliko je bilo pritiska oko činjenice da je sve na njemu.

"Nije teško, morao sam ih zabiti, inače je kaos, a dosta je bilo kaosa. Nisu bacanja bitna, to je jedan završetak utakmice. Drago mi je da smo zadnje minute odigrali s glavom, što protiv Novog Zelanda nije bio slučaj. Drago mi je da smo shvatili kako dobiti utakmice koje odigramo loše", rekao je Mario, koji je i sam svjestan da će za pobjedu protiv Grčke trebati biti pravi, onaj Mario iz većine Realovih utakmica u netom završenoj sezoni.

Filip Krovinović s priprema Hajduka: "Ambicije su uvijek iste, a svake godine smo sve pametniji"

Košarkaši karipske državice došli na korak do plasmana na Olimpijske igre

Jaka Hrvatska zabila 36 golova reprezentaciji koja nas je razbila na prošlom Svjetskom prvenstvu

Više o