Košarka
Košarka

VIDEO Aco za GOL.hr: Počinjemo sanjati o čudu

Nakon debakla u Kupu i ponuđene ostavke, za Acu Petrovića konačno je došao trenutak na koji itekako može biti ponosan – četvrtfinale Eurocupa i najbolji rezultat Cedevite u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite su povijesnom pobjedom u Draženovom domu protiv Hemofarma 73-71 osigurali plasman u četvrtfinale Eurocupa.

''Kad izgubite ovako, rekao bih opipljivu prednost u završnici i kad protivnik ima zadnjim šutom priliku čak i pobijediti, tog trenutka život trenera ne vrijedi apsolutno ništa. Međutim, sjajnom obranom u drugih 20 minuta zaslužili smo prolaz među osam najboljih momčadi u Eurocupu'', izjavio je trener Cedevite za GOL.hr. i nadodao:

''Mislim da kad saznamo ime protivnika, možemo čak početi i sanjati o nečemu što bi bilo znanstvena fantastika i razmišljati o dvije utakmice protiv kvalitetnijih protivnika. Osobno bih volio da to bude Estudiantes, jer mislim da protiv njih možemo odigrati dvije spektakularne utakmice.''

>> VIDEO: Cedevita ušla među osam u Eurokupu!

Bila je to utakmica s puno preokreta. Cedevita je odlično krenula pa potom brzo prosula stečenu prednost od devet poena. I tako u nekoliko navrata. Sve do kraja i uzbudljive završnice nalik onoj protiv Zadra u polufinalu Kupa. Srećom, gosti nisu izgradili dobar zadnji napad i slavlje je moglo početi.

''Nakon crne noći u polufinalu Kupa protiv Zadra, unutar kluba svi mogu biti zadovoljni onim što smo napravili. Međutim, ona glavnina posla tek predstoji i nadam se da ćemo imati dovoljno zdravlja. Vjerujem da kroz ove utakmice rastemo i da ćemo na kraju nešto zakačiti. Nekakav veliki trofej bi mogao sletjeti'', rekao nam je Aco.

Momčad iz Sutinskih vrela suparnika u četvrtfinalu Eurocupa saznat će tek nakon 6. kola natjecanja po skupinama. Bit će to ili španjolski Estudiantes ili talijanska Caserta. Te su obje momčadi iz K skupine bile uspješne u 5. kolu, te su pobjedama osigurale plasman u četvrtfinale.

I jedni i drugi imaju omjer 4-1, a pobjednik skupine bit će suparnik Zagrepčanima u četvrtfinalu. Budući da Estudiantes ima bolji međusobni omjer od Caserte, španjolski klub će, svlada li kao domaćin Galatasaray u zadnjem kolu, biti protivnik Cedeviti u četvrtfinalu. Do tada će sve misli biti usmjerene prema sljedećem kolu NLB lige i mogućem ispitu sezone – utakmici protiv Zagreba.

''Činjenica je da nas u odnosu na regionalnu ligu europske utakmice donekle koštaju. Međutim, mi definitivno želimo imati takvu privilegiju i ponosni smo što smo jedini hrvatski klub s fantastičnim rezultatom u Europi. Ako napravimo još jedno iznenađenje, vjerojatno protiv Estudiantesa, možemo govoriti o čudu'', objasnio je trener Cedevite.

''Naša misija u NLB ligi je ostati prikopčan uz Zagreb. Prema tome, u subotu je za nas utakmica sezone protiv Zagreba. Moramo ostati prikopčani uz njih, bez obzira što su oni ovoga trenutka najbolja hrvatska momčad'', zaključio je Aco Petrović za GOL.hr.