Košarka
Košarka

Težak poraz Hrvatske u Meksiku: Ovo se ne pamti, ali ništa još nije izgubljeno

Hrvatske košarkašice do 17 godina upisale su težak poraz od SAD-a na Svjetskom prvenstvu.

Košarka, ilustracija (Foto:Getty Images)

Na Svjetskom prvenstvu u Meksiku hrvatska U17 reprezentacija u trećoj utakmici upisala je poraz od 123:42 protiv reprezentacije SAD-a, koja je u lovu na sedmi naslov svjetskih prvakinja, piše HKS.

Hrvatska se reprezentacija odupirala u prvoj četvrtini, čak i šokirala Amerikanke dobrim ulaskom u utakmicu. Bilo je, naime, i 10:4 za Hrvatsku nakon koša Lee Vukić. Posljednje je vodstvo Hrvatska upisala pri 15:14 dvije minute do kraja prve četvrtine, no te dvije minute SAD je iskoristio za seriju od 10 poena do 24:15.

VIDEO Mnogima je promaklo što je Olmo napravio kod odlučujućeg gola Europskog prvenstva

U drugoj četvrtini Amerikanke su prikazale sve svoje ofanzivne sposobnosti, u hrvatski koš strpale 34 poena i Hrvatska se nakon toga nije vratila u priliku za uzvrat. Ukupno 46 izgubljenih lopti, odnosno 30 osvojenih lopti za SAD, nije moglo ispričati drukčiju priču.

Trenerica Tatjana Jacović ipak je uvela sve igračice u igru, a najefikasnija je bila Olivia Vukoša s double-double učinkom od 12 poena i 11 skokova uz pet blokada.

No ništa još nije izgubljeno. Naše U17 reprezentativke, koje su dosad igrale odličan turnir, očekuje utakmica osmine finala, koja se igra već 18. srpnja u 4 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, a s druge strane parketa naći će se Francuska.

Nepoželjni Unitedov klinac pronašao novi klub: Igrat će za bivšeg pobjednika Lige prvaka

VIDEO Završila je saga oko Luke Modrića: Stavljen je potpis na novi ugovor!