Košarka
Košarka

Steph Curry ispisao povijest i skinuo LeBrona Jamesa s trona!

Steph Curry postao je prvi čovjek u povijesti NBA lige koji je potpisao Supermaksimalni ugovor.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ponajbolji igrač NBA lige Stephen Curry postao je prvi košarkaš u povijesti koji je potpisao tzv. Supermaksimalni ugovor, s kojim njegova primanja prelaze 200 milijuna dolara. Razigravač Golden State Warriorsa postigao je novi ugovor na pet godina, koji mu garantira 201 milijun dolara, odnosno u prosjeku 40-ak po sezoni. Dosada je kroz dvogodišnji ugovor zaradio 44 milijuna dolara, a sada će ta brojka biti gotovo dvostruko veća.

Curry je svojim potpisom postao najplaćeniji igrač lige, a tron je oteo LeBronu Jamesu, koji će u idućoj sezoni zaraditi 33.3 milijuna dolara. Curry će u prvoj godini ugovora prebaciti nešto preko 34 milijuna. Koliko je veliki gospodin James je pokazao javnim čestitanjem Curryju na potpisivanju Supermaksimalnog ugovora.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ovakav rasplet situacije gotovo sigurno znači da Andre Iguodala, MVP finala 2015. godine, napušta Warriorse. Jer nakon ovog mostruoznog ugovora i nakon što će Kevin Durant morati pristati na manju plaću kako bi se zadovoljili svi apetiti kod glavnih igrača, nema više prostora u budžetu za vrlo vrijednog Iggyja.

Curry je posljednje tri sezone bio jedan od najboljih igrača u ligi, pogotovo kada je doigravanje u pitanju. Predvodio je Warriorse do naslova 2015. godine, lani je na nevjerojatan način ispustio titulu prosipanjem 3:1 vodstva u finalu protiv Clevelanda, no zato im je uz Kevina Duranta uzvratio ove godine s glatkih 4:1 u finalu.