Košarka
Košarka

Sjajni NBA playmaker potpisao za Zagreb: Znamo tko ga je nagovorio!

Čelni ljudi Zagreba ipak su pronašli igrača koji će im biti veliko pojačanje...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jedini hrvatski predstavnik u Euroligi KK Zagreb CO napokon je riješio pitanje playmakera i to ne 'upitne' kvalitete. Naime, kao što je bilo najavljeno NBA igrač T.J. Ford novi je igrač Zagreba, a prvi nastup mogao bi imati već protiv njemačkog Brose Basketsa iz Bamberga u 6. kolu Eurolige (četvrtak 21 sat).

„Ugovor je potpisan, a dolazak T.J. Forda u Zagreb najavljen je za sutra. U tijeku je sređivanje svih potrebnih papira kako bi Ford zaigrao već protiv Brose Basketsa“, rekao je za GOL.hr glasnogovornik KK Zagreb CO Damir Klekar dodavši kako je dres s brojem 11, koji je nosio kao sveučilištarac u Texasu te u NBA klubu Toronto Raptors, već pripremljen.

Kako doznajemo ugovor između Forda i Zagreba vrijedi dok je na snazi NBA lockout, a financijski uvjeti nisu poznati. No, zanimljiv je podatak kako je Ford u dosadašnjih osam NBA sezona zaradio točno 42.387,987 američkih dolara s time da je prošle sezone u Indiani imao ugovor 'težak' 8,5 milijuna dolara (sve brojke su prije poreza). To znači da je prošle sezone kao igrač Pacersa zaradio oko 5 milijuna dolara neto što znači da bi mu po europskim mjerilima mjesečna plaća treba biti čak 500 tisuća eura. No, sigurno smo da Zagreb toliko ne bi odvojio za ostatak sezone...

Dodajmo kako Ford u Zagreb dolazi u društvu svog najboljeg prijatelja Kennyja Taylora, inače bivšeg košarkaša Zagreba, koji mu je očito puno toga lijepog napričao o klubu iz Trnskoga i glavnom gradu Hrvatske.

O Fordu vrlo visoko mišljenje imaju Toni Kukoč i Andrew Bogut koji su u sezoni 2006/06. igrali s njim u Milwaukee Bucksima gdje je bio startni playmaker s prosjekom od 12,2 koša i 6,6 asistencija.

"Ford je strašno brz igrač koji uvijek vidi otvorenog igrača. Momak stvarno zna dodatni loptu i to je za naše visoke igrače u Bucksima bilo jako dobro", rekao nam je jednom prilikom Kukoč.

Ako u NBA-u potraje štrajk nema sumnje kako će s Fordom na mjestu organizatora igre Zagreb CO postati jedan od glavnih kandidata za Final Four Jadranske lige. Uz Kasuna i Maya novopridošli Ford je treći NBA igrač u petorci Zagreba što samo po sebi dovoljno govori.

Najbolju utakmicu u NBA karijeri 183 cm visoki Ford je odigrao protiv New Yorka 31. siječnja 2009. kada je postigao 36 koševa.

Službeno priopćenje KK Zagreb:

T.J. FORD JE NOVI IGRAČ KK ZAGREB CO

T. J. Ford , američki playmaker i Košarkaški klub Zagreb Croatia osiguranje dogovorili su se o suradnji u nastavku tekuće košarkaške sezone. Tako će jedan od najtalentiranijih NBA igrača za trajanja NBA lockouta igrati u redovima hrvatskog prvaka.

T.J. Ford je studirao na sveučilištu Texas za čiju je košarkašku momčad i igrao, a 2003. Godine bio je izabran za sveučilišnog igrača godine, te ga je Milwaukee uzeo kao osmi pick NBA drafta. Nakon pristojne NBA sezone 2004/05. nije igrao zbog teške ozljede leđa, koja mu je u pitanje dovela i karijeru. Međutim, iznimni karakter, volja i predani rad pomogli su mu da se vrati na parket i u sljedećih pet NBA sezona za Milwaukee Buckse, Toronto Raptorse i Indiana Pacerse prosječno je ubacivao dvoznamenkasti broj poena. U NBA karijeri statistika mu je u prosjeku na 11,4 poena i 5,9 asistencija.