Košarka
Košarka

Radnički doveo još jednog Amerikanca

Muta Nikolić je dao otkaz Cankayi, doveo Bakića i Amerikanca Scotta, u Kragujevcu je plasman u Europu imperativ i danas se mora dobiti Crnogorce.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Kragujevcu prometno kao na kolodvoru. Trener Muta Nikolić je iskreno priznao 'očekivao sam barem jednu pobjedu više', ali nakon 4 kola omjer je 1-3. Zbog toga rotacije u momčadi. Otpušten je Cankaya, doveden Boris Bakić, a prije neki dan i 25-godišnji Mike Scott, nisko krilo koje je prošle sezone za Göttingen u 14 utakmica Eurokupa imao 13,1 poen i 5,1 skok u prosjeku, uz 55% šuta za dva i 35,3% za tri. Brojke su dobre, treba vidjeti kako će to izgledati u novoj sredini, s novim suigračima i u novim okolnostima.

„Radi se o kvalitetnom igraču od kojeg dosta očekujemo, ali pitanje je koliko nam može pomoći već sada“, reći će trener Muta Nikolić, čija momčad je u prošlom kolu doživjela pomalo glupi i naivni poraz.

Imali su 66:61 protiv Hemofarma u Vršcu, ali do kraja ostali bez poena.

„Očekivao sam bolji početak sezone, ali i kvalitetnije partije. Problem je što se još uvijek uigravamo, potrebno je vrijeme da složimo kockice. Uvjeren sam da ubrzo stvari krenuti na bolje, to mogu garantirati“.

Ako se ne ostvari, unatoč silnoj reputaciji i karizmi, neće ga nitko zadržati u sedlu. Previše je uloženo, Kragujevac želi u Europu, sa ili bez Mute Nikolića.

„Danas nas čeka veoma težak meč, Budućnost je jako dobra ekipa. Ipak, krajnje je vrijeme da mi počnemo seriju uspjeha“, zaključio je Nikolić, koji, kako god okrenuli, ima daleko kompaktniju i kvalitetniju momčad od Podgoričana.

Budućnost za sada pokazuje dva lica, debakl kod Cedevite, uvjerljiv poraz kod očajnog Zagreba, te domaće pobjede protiv Heliosa i Zvezde.

„Radnički je najavio velike ambicije, formirao izuzetno kvalitetan i iskusan tim“, reći će trener Dejan Radonjić.

„Pokušat ćemo odigrati kvalitetnu obranu, ali nam neće biti lagano, jer njihova vanjska linija ima stabilnu igru, čiji se tempo diktira kroz kvalitet Pavkovića i Markovića“.

Budućnost više od 70% igre bazina na NBA centru Vučeviću, puno toga spušta na njega, a mladi centar će imati danas pune ruke posla, jer Radnički preko pica Pavkovića i centra Simona stvara prednost i razliku u odnosu na protivnike.

Pobjeda Radničkog, PSK @ 1.60

Ranički je nakon 4 kola na 1-3 omjeru i iako je igrao tri utakmice u gostima, trener Nikolić i svi koji su slagali momčad očekivali su više. Porazi od Hemofarma u gostima i Cibone doma su utakmice gdje se morali upisati pobjedu, a u obje su imali velike prilike.

Nakon lošeg uvoda u sezonu trener je napravio rezove, otpustio Turčina Cankayu, a doveo dva pojačanja, Bakića na vanjske pozicije i Amerikanca Scotta, koji bi trebao donijeti agresivnost u reketu. Radnički ima velike ambicije, u klub je kao sponzor ušao Fiat, imperativ je plasman u Europu, tj. najmanje šesto mjesto u ligi, a cilja se i na Final Four, ako je ikako moguće.

S novim igračima sada to izgleda, barem na papiru, vrlo potentna momčad s dva playa (Pavković i Marković) kakva malo koji klub lige ima. Pokriveni su na svim pozicijama i trener Nikolić garantira kako će uskoro proigrati. Ovakve utakmice pred punim Jezerom ne smiju gubiti, pogotovo od timova lošije kvalitete, a Budućnost je lošije kvalitete.
Podgoričani su u gostima odigrali dvije utakmice, obje uvjerljivo izgubili, jednu od njih od Zagreba koji gdje god stigne gubi 30-ak razlike.

Najjača karika Budućnosti jest centar Philadelphije Nikola Vučević, ali u Amerikancu Simonu Nikolić ima potencijal za braniti.

Povratak doma nakon tri uzastopna gostovanja, gdje se gubilo u zadnjim minutama (Partizan i Hemofarm), te dobilo Široki, dodatni je motiv za domaći sastav. Kvaliteta nije sporna, uigranost malo jest, ali ne toliko da ne bi dobili ovakvu Budućnost.

Naš izbor je pobjeda domaćina koja se plaća po primamljivih 1.6.

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA U PONUDI KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!