Košarka
Košarka

Warriorsi bez Duranta i čudesnim drugim poluvremenom Curryja šokirali Houston

Branitelji naslova prvaka NBA Golden State Warriorsi eliminirali su u petak navečer u Houstonu u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije Houston Rocketse sa 118-113 i rezultatom 4-2 u seriji plasirali se u finale.

Klay Thompson i Stephen Curry (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Iako su igrali bez svog najboljeg strijelca Kevina Duranta koji je ozlijeđen, Warriorsi su osigurali peti nastup u konferencijskom finalu gdje će im suparnik biti bolji iz ogleda između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa koji sedmu odlučujuću utakmicu igraju u nedjelju.

Ovo je četvrti put u zadnjih pet godina da su Golden State eliminirali Houston.

Klay Thompson, koji je u prve dvije četvrtine zabio 21 koš, i igrači s klupe su pomogli Warrirosima da se suprotstave Houstonu kojeg su predvodili James Harden i Chris Paul. Harden je utakmicu završio sa 35 koševa, a Paul sa 27.

Kod Golden Statea najbolji je strijelac bio Stephen Curry koji do poluvremena nije zabio koša, ali je onda do kraja utakmice ubacio 33.

Trebala je to biti njihova godina, ali dogodilo se bolno i razočaravajuće prizemljenje

U izjednačenoj utakmici od početka ni jedna momčad nije uspjela dulje zadržati vodstvo. Prva četvrtina je završila rezultatom 28-27 za Rocketse, u drugoj su Rocketsi vodili 37-33 nakon polaganja Paula na polovici druge četvrtine, ali su onda Warriorsi napravili seriju od 17-5 i poveli s 50-42. Tada Rocketsi odgovaraju serijom 15-5, ali Warriors izjednačuju i na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 57-57.

U trećoj četvrtini, kada god su Rocketsi krenuli naprijed, Warriorsi su ih stigli.

Na početku zadnje četvrtine, Andre Iguodala je pogodio tricu i Warriorsi su došli na 89-85. Tada se "probudio" Curry koji je samo u zadnjoj četvrtini zabio 23 koša. Rocketsi su 58 sekundi prije kraja zaostajali 107-104 nakon polaganja Hardena, a onda je Thompson zabio tricu 36.1 sekundi prije kraja koja je osigurala Warriorsima finale.