Košarka
Košarka

Sedma uzastopna pobjeda Rocketsa, Westbrook triple-doubleom srušio Spurse

Rocketsi su u odličnoj formi i trenutno su najbolja momčad Zapadne konferencije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Orlando Magic Marija Hezonje sinoć je u gostima svladao New York Knickse, dok su Los Angeles Lakersi Ivice Zupca poraženi kod kuće od Houston Rocketsa.

Orlando Magic je sa 105:100 bio bolji od New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Domaćin je uspio nadoknaditi zaostatak od čak 17 koševa i izjednačiti se na sredini zadnje četvrtine, no to mu nije bilo dosta za preokret.

Kod izjednačenog rezultata 85:85 na polovici zadnje četvrtine, Nikola Vučević, koji je utakmicu završio sa 34 koša, od čega je osam zabio u seriji 10:0 u zadnjoj četvrtini, ''povlači'' Orlando. Vučević tada pogađa šut i dvije trice za vodstvo koje Magic ne ispušta do kraja. Evan Fournier je ubacio 20 koševa, Jonathon Simmons 16, a Elfrid Payton 15 za Orlando. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Kod Knicksa najbolji je bio Michael Beasley s 21 košem, dok je Courtney Lee dodao 19.

Rocketsi i Warriorsi u borbi za vrh Zapada

Houston Rocketsi sa 118:95 svladali su Los Angeles Lakerse u Staples centru, što im je sedma pobjeda u nizu. Predvodio ih je James Harden sa 36 koševa, Eric Gordon dodao je 22, a Chris Paul 21 .

Najučinkovitiji u redovima Lakersa bio je Kyle Kuzma s 22 koša, dok je Brandon Ingram ubacio 18. Ivica Zubac proveo je na terenu dvije minute za Lakerse, ali bez učinka.

Houston je preuzeo kontrolu u drugoj četvrtini nadigravši Lakerse 34:19. Lakersi se bude u drugom poluvremenu, rade seriju od 21:9 i dolaze na tri razlike, ali onda Houston zabija sljedećih devet koševa i Lakersi do kraja nisu zaprijetili.

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi sa 123:95 pobijedili su Miami Heat. Stephen Curry za pobjedu je zabio 30 koševa u 30 minuta, a Kevin Durant dodao je 24.

Klay Thompson ubacio je 19 koševa za Warriorse koji su počeli drugo poluvrijeme serijom 18:3 i nadigrali Miami sa 37:17 u trećoj četvrtini. Kod Miamija je najbolji bio Goran Dragić s 20 koševa.

Russell Westbrook došao je do svog sedmog triple-doublea ove sezone u pobjedi Oklahoma City Thundera nad San Antonio Spursima od 90:87. Westbrook je ubacio 22 koša, uhvatio 10 skokova i podijelio 10 asistencija za Thunder.

Spurse, koji su igrali bez LaMarcusa Aldridgea i Tonyja Parkera, predvodio je Dejounte Murray sa 17 koševa.

NBA rezultati, 4. prosinca

Miami Heat - Golden State Warriors 95:123
New York Knicks - Orlando Magic 100:105
(Mario Hezonja nije ulazio u igru za Orlando)
Minnesota Timberwolves - LA Clippers 112:106
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 90:87
LA Lakers - Houston Rockets 95:118
(Ivica Zubac je odigrao dvije minute za LA Lakerse, bez učinka)

Rezultati by SofaScore