Košarka
Košarka

Houston srušio rekord, suci oštetili Bogdanovića: "Ukrali" mu šut za produžetke

Bogdanović je mogao postati heroj Pacersa, ali suci su mislili drugačije.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Bojan Bogdanović i Dario Šarić sinoć su opet odigrali odlične utakmice iako su njihove momčadi, Indiana Pacers i Minnesota Timberwolves, doživjele poraze. Houston Rocketsi postavili su novi NBA rekord po broju postignutih trica.

Indiana Pacersi gostovali su u Torontu, gdje su ih sa 99:96 pobijedili domaći Raptorsi, a tricu za pobjedu domaće momčadi zabio je Fred VanVleet 25,9 sekundi prije kraja.

Bogdanović je pred kraj mogao izjednačiti, ali suci nisu svirali očigledan prekršaj pri šutu za tri poena. Pacersi su odigrali akciju za Bogdanovića koji se digao na šut; OG Anunoby ga je evidentno povukao za ruku, ali suci su ostali nijemi. Uzaludni su bili prosvjedi Pacersa, Toronto je upisao pobjedu.

Toronto je u ovoj utakmici nadoknadio zaostatak od 17 koševa. Predvodio ih je Kawhi Leonard s 28 koševa, 10 skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. Pascal Siakam dodao je 17 koševa uz sedam skokova, Greg Monroe 13 koševa i osam skokova.

Najbolji kod Indiane, kojoj je ovo drugi poraz zaredom, bio je Victor Oladipo s 20 ubačaja, a Bogadnović je bio drugi strijelac s 18 koševa u 33 minute na terenu (šut iz igre 7/13, trice 3/6), pet skokova, jednom asistencijom i dvije ukradene lopte.

Timberwovlesi pali nakon produžetka

Minnesota Timberwolvesi poraženi su kod kuće: sa 129:123 nakon produžetaka pobijedili su ih Detroit Pistonsi. Najbolji strijelac Pistonsa bio je Blake Griffin, koji je utakmicu završio s 34 koša, a Reggie Bullock ubacio je 33.

Pogodak Andrea Drummonda, koji je ubacio 16 koševa i upisao isto toliko skokova, u zadnjoj sekundi regularnog dijela utakmice odveo ju je u produžetke.

Najbolji kod Minnesote bio je Derrick Rose s 33 poena i sedam asistencija, dok je Robert Covington dodao 22. Dario Šarić bio je odličan, on je u 32 minute zabio 15 koševa (šut iz igre 6/10, trice 2/5) te upisao šest skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Sinoć su na terene NBA-a istrčali još Mario Hezonja i Ante Žižić, dok Dragan Bender nije ulazio u igru za svoje Phoenix Sunse.

New York Knicksi doživjeli su poraz u Philadelphiji, gdje su ih sa 131:109 nadigrali domaći 76ersi. Joel Embiid predvodio je Sixerse s 24 koša i 10 skokova, što mu je 28. double-double ove sezone. Ben Simmons stigao je do svog četvrtog triple-doublea s 13 ubačaja, 11 skokova i 10 asistencija.

Rocketsi torpedirali Wizardse s rekordnih 26 trica

Tim Hardaway Jr. bio je najučinkovitiji u redovima New Yorka s 27 poena, a Hezonja je u četiri minute igre upisao samo dva pogotka iz slobodnih bacanja i jedan skok.

Charlote Hornetsi kod kuće su sa 110:99 bili bolji od Cleveland Cavaliersa, a do pobjede ih je vodio Kemba Walker s 30 koševa.

Cavalierse je predvodio Jordan Clarkson s 20 koševa, a Ante Žižić u 16 minuta na terenu zabio je sedam koševa (šut iz igre 3/4) uz četiri skoka i dvije blokade.

Phoenix Sunsi u gostima su sa 111:103 pobijedili Boston Celticse, kojima nije pomogao ni Kyrie Irving s 29 koševa i deset asistencija.

Houston Rocketsi sinoć su postavili novi NBA rekord po broju postignutih trica na jednoj utakmici. U pobjedi od 136:118 nad gostujućim Washington Wizardsima Rocketsi su ubacili 26 trica iz 55 pokušaja.

James Harden utakmicu je završio s 35 koševa, od čega je šest trica, Chris Paul ubacio je 21 koš uz osam asistencija, a Clint Capela 20 koševa uz 12 skokova. Najbolji strijelac Washingtona bio je Bradley Beal s 28 koševa.

Rezultati by SofaScore