Košarka
Košarka

VIDEO: Može li Orlando učiniti ono što nije nitko u NBA povijesti?

Do druge su pobjede u finalu doigravanje Istočne konferencije NBA lige stigli košarkaši Orlando Magica svladavši Boston Celticse 113-92. Boston je i dalje na pobjedu od velikog finala...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Preciznije, Boston vodi 3-2 u finalu koje se igra na četiri dobivena susreta. Orlando je i dalje u nemogućoj misiji okretanja zaostatka 3-0. Situacija je to koju u NBA ligi nikada niti jedan klub u seriji na četiri pobjede nije okrenuo u svoju korist. Takvih je slučajeva u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta bilo 93, od čega je u samo njih tri 'isforsirana' sedma utakmica.

Situacija je to koju u NBA ligi nikada niti jedan klub u seriji na četiri pobjede nije okrenuo u svoju korist

Štoviše, tek četiri puta povijest sjevernoameričkog profesionalnog sporta pamti da su momčadi okrenule 3-0 zaostatak. Uspjelo je to tri puta klubovima u NHL-u, a najsvježiji primjer ovog mjeseca ponudili su Philadelphia Flyersi koji su svladali Boston Bruinse. U bejzbolu je takvo što viđenom samo jednom, 2004. godine Boston Red Soxi su okrenuli New York Yankeese. Priliku za svoj komadić povijesti sada ima Magic.

Nakon što su u produžetku četvrtog susreta, igranog u Bostonu, smanjili na 3-1, igrači Orlanda u svojoj su Amway Areni u srijedu bili i više nego uvjerljivi. Mogu zahvaliti to sjajnom šutu za tri poena (13-25), ali učincima Dwighta Howarda (21 koš, 10 skokova, pet blokada), te Jameera Nelsona (24 poena) koji je dalekometne šuteve (4-5) ubacivao svaki puta kada su Celticsi pokušali zaprijetiti. Najviše je za Boston pokazao Rasheed Wallace koji je ulaskom s klupe ubacio 21 koš.

Dodajmo da je tijekom susreta svijest nakratko izgubio Glen 'Big Baby' Davis na čijem je licu nehotično odsjeo Howardov lakat. Dogodilo se to tijekom treće četvrtine utakmice, a dezorijentiranog Davisa pada prilikom teturanja spasio je sudac Joey Crawford.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u petak u Bostonu, a u slučaju eventualne sedme domaćin će u nedjelju biti sastav s Floride. U petak će zbog akumuliranih tehničkih pogrešaka za Boston susret propustiti Kendrick Perkins.

Više o