Košarka
Košarka

Loše vijesti za Hrvatsku uoči kvalifikacijskog turnira: Dončić dovodi Amerikanca u reprezentaciju?

Luka Dončić pokušava dovesti Daniela Gafforda u slovensku reprezentaciju.

Luka Dončić (Foto:Afp)

Košarkaši Dallas Mavericksa plasirali su se u finale NBA lige, gdje ih čekaju Boston Celticsi. Luka Dončić ima priliku postati NBA prvak, drugi put u povijesti Mavericksa i prvi put nakon ere velikog Dirka Nowitzkog.

Nakon što završi svoj posao u NBA-u, Dončić s reprezentacijom Slovenije ide na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, gdje će igrati protiv Hrvatske početkom srpnja. Mlađahni Slovenac redovito se odaziva na sve reprezentativne akcije, a za Olimpijske igre traži pojačanja.

Baturina uvjerljivo najskuplji HNL igrač! Livaja više nije najvrjedniji igrač Hajduka

Često je Slovenija proteklih godina bila pojačana kojim strancem, pogotovo na centarskim pozicijama. Iako imaju Mikea Tobeyja, Dončić pokušava dogovoriti suradnju s Danielom Gaffordom, centrom s kojim igra u Dallasu.

Prema FIBA-inim pravilima reprezentacija može imati samo jednog naturaliziranog košarkaša, a Slovenija je već uručila papire Tobeyju i Nebou iz Maccabija, dok Dončić inzistira na svom momčadskom kolegi.

Gafford je odigrao 29 utakmica za Dallas u regularnom dijelu NBA lige, a prosječno je bilježio 11,2 poena, 6,9 skokova i 1,6 asistencija.