Košarka
Košarka

Košarkaši karipske državice došli na korak do plasmana na Olimpijske igre

Iako su država isključivo poznata po elitnom turizmu i vrhunskim atletičarima, Bahami bi mogli biti hit ovogodišnjeg olimpijskog košarkaškog turnira.

Buddy Hield (Foto:Afp)

Košarkaši Bahama ostvarili su još jednu uvjerljivu pobjedu na olimpijskom košarkaškom turniru koju se igra u Valenciji.

Uz 24 poena Aytona i 19 Hielda, savladali su Libanon rezultatom 89:72, ali u susretu gdje nije bilo rezultatske napetosti gotovo niti u jednom trenutku.

Još jedna utakmica i olimpijski san je tu

Tako su nastavili seriju sjajnih nastupa u Španjolskoj, gdje su u skupini savladali Fince rezultatom 96:85 i Poljsku 90:81.

U finalu ih čeka pobjednik susreta između domaćina Španjolske i Finske, koja će ih pokušati iznenaditi.

Već su izbacili moćnu Argentinu

Ovo nije nikakvo iznenađenje, ako znamo da su Bahami izborili ovaj turnir tako da su u pretkvalifikacijama izbacili Argentinu, koja je nakon nastupa na svjetskom prvenstvu ostala i bez Olimpijskih igara.

Glavna osnovica ove momčadi su tri NBA igrača, nekadašnji prvi izbor drafta DeAndre Ayton, ponajbolji šuter svijeta Buddy Hield te prekaljeni Eric Gordon. Pokušali su dobiti i Klaya Thompsona, koji je bio zainteresiran, ali nisu dobili dozvolu Amerikanaca, koji su je morali dati jer je Klay ranije igrao za njihovu reprezentaciju.

Protiv ove aktualne Španjolske, koja je kombinacija igrača raznih generacija, itekako imaju šanse, a završe li tamo, mogli bi biti pravi hit.

Što je još bolje, mogli bi tamo zaigrati protiv Hrvatske. Naime, pobjednici turnira u Pireju i Valenciji na igrama će igrati u skupini s Kanadom i Australijom.

Jaka Hrvatska zabila 36 golova reprezentaciji koja nas je razbila na prošlom Svjetskom prvenstvu

Grci lakoćom savladali Sloveniju i sad mirno čekaju Hrvate ili Dominikance u finalu

Stiglo novo objašnjenje oko sporne ruke na utakmici Njemačke i Španjolske