Košarka
Košarka

Košarka 3 na 3: Ima olimpijsku medalju u troskoku, a zakucava iza leđa kao od šale!

Košarka 3 na 3 postaje olimpijski sport, a godinu dana prije Olimpijade u Londonu tvrtka Adidas došla je na ideju kako bi sport koji je došao s 'asfalta' dodatno promovirali…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Poznati američki glazbenik i hip-hop zvijezda Snoop Dogg u društvu svog prijatelja hip-hop producenta Warren G-a te britanskog atletičara Phillips Idowu - vlasnika srebre olimpijske medalje u troskoku iz Pekinga 2008. (uz to ima zlata sa SP-a, EP-a…) – odlučili su zaigrati košarku tri na tri (legendarni hakl).

Protivnik im je bila selekcija Velike Britanije, a inicijator ideje tvrtka Adidas koja je i zaslužna za ovako atraktivan video prilog koji m žele dodatno promovirati košarku 3 na 3 koja bi uskoro trebala postati olimpijski sport. Odbrojavanje uoči Londona 2012. je počelo…

Što god neki rekli Snoop Dogg i Warren G, koji su veliki ljubitelji NBA košarke, zaista znaju igrati košarku što se i lijepo vidi, a svoje skakačke sposobnosti pokazao je i snažni 192 cm visoki Idowu koji zakucava neviđenom lakoćom. Čak i iza leđa!

Obzirom da mu je najbolji rezultat u troskoku 17.81 m to znači da praktički cijeli košarkaški teren može proći u tri koraka. Da je Idowu, koji je podrijetlom iz Nigerije, čudo od atlete govori i podatak kako na 100 metara ima rezultat od fantastičnih 10.60 sekundi, na 60 metara 6.81 sekundi dok u skoku u dalj može skočiti 7.56 metara. Obzirom na te rezultate zakucati loptu na koš koji je na visini od 305 cm zaista mu ne predstavlja nikakav problem.