Košarka
Košarka

Kaos u Višnjiku: Utakmica prekinuta, Zadrov trener pogođen u glavu, suci tražili pražnjenje dvorane!

Utakmica Zadar - Igokea prekinuta je u finišu druge četvrtine.

Danijel Jusup Foto: Sime Zelic/Pixsell

Galerija

Utakmica regionalne ABA lige između Zadra i Igokee prekinuta je krajem druge četvrtine, a nastavljena je nakon 40-ak minuta pauze.

Prekidu je prethodilo povlačenje sudaca u svlačionicu.

Što se točno dogodilo i kako je sve počelo? To je zapravo teško utvrditi. Naime, u jednom trenutku su suci došli do zapisničkog stola i inzistirali da jedan mladić, koji je sjedio u prvom redu, bude uklonjen iz dvorane. Ne znamo što je točno bilo, za pretpostaviti je da se radilo o određenom verbalnom sukobu između spomenutog navijača i jednog od sudaca.

Jusup pogođen u glavu

Nakon toga je pomoćni trener Zadra, Tome Ružić, otišao popričati s tim mladićem i kad mu je rekao da se utakmica neće nastaviti prije nego on napusti Višnjik, ovaj se ustao i krenuo prema izlazu.

Modrić u Splitu konačno stao na kraj glupostima iz Španjolske: "Kratko i jasno, ne!"

No, u tim trenucima prema njemu je agresivno reagiralo nekoliko zaštitara, a kad je ostatak navijača to vidio, zaletio se prema njima i došlo je do sukoba s organima reda, jer u međuvremenu je bila pristigla i policija.

Zadar - Igokea (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Strasti su se smirile, ali ne zadugo. Poslije minutu-dvije, suci su još jednom prekinuli utakmicu. Stavili su loptu na zapisnički stol, na što su Zadrani burno reagirali. S tribina su poletjeli predmeti prema parketu, a nažalost jedan je pogodio u glavu trenera Zadra Danijela Jusupa.

Suci su se potom zaputili u svlačionicu, a službeni spiker je obavijestio sve u dvorani da utakmica neće biti nastavljena sve dok se cijela dvorana ne isprazni. Bio je to uvjet koji su suci postavili kako bi se utakmica nastavila.