Košarka
Košarka

Jusuf Nurkić napravio je Nikoli Jokiću nešto što mu se nije dogodilo gotovo 200 utakmica

Najjaču utakmicu protekle večeri u NBA ligi odigrali su Portland Trail Blazers i Denver Nuggets.

Nikola Jokić i Jusuf Nurkić (Foto:Afp)

Nakon lošeg otvaranja NBA sezone uz teški poraz od Utah Jazza, Denver Nuggets vratili su se na pravi put s dvije pobjede, no sad je došao novi težak poraz.

Na svom parketu savladala ih je momčad koja je u sezonu ušla fantastično, Portland Trail Blazers i to vrlo uvjerljivo, rezultatom 135:110.

Dvoboj sjajnih balkanskih centara

Sam dvoboj bio je zanimljiv i zbog centarskog dvoboja Nikole Jokića protiv Jusufa Nurkića, kojeg je podosta uvjerljivo dobio centar iz Bosne i Hercegovine.

Nurkić nije bio suviše napadački raspoložen pa je ubacio 13 poena uz šut iz igre od 33 posto te je tome dodao 12 skokova, no igrom u obrani Jokića je učinio neprepoznatljivim.

MVP protekle dvije sezone ostao je na po devet poena, skokova i asistencija, a dokaz kakav posao je Nurkić napravio možemo naći pogledamo li u prošlost.

Posljednji slučaj kad je Jokić ostao ispod deset postignutih poena datira na 28. veljače ove godine, također u utakmici protiv Portlanda. Tada je ostavljen na osam, no upisao je 11 asistencija i 18 skokova. Moćan podatak pronašli smo kad smo tražili utakmicu bez ijedne dvoznamenkaste rubrike.

Ako zanemarimo susret protiv Toronta u NBA bubbleu, iz kolovoza 2020. godine, kad je odigrao tek osam minuta s klupe, Jokić je posljednji takav susret odigrao 8. ožujka 2020. godine protiv Cleveland Cavaliersa. Tada mu je u svakoj od glavne tri rubrike pisala brojka 8.

Od tada je Jokić odigrao 190 utakmica regularne sezone i doigravanja i svaki put je bio iznad tih brojki, a pedesetak puta upisao je triple double. Očito je da Nurkić ima recept kako zaustaviti svog srpskog kolegu ili ga barem svesti na ovakve, za njega nespecifične brojke.