Košarka
Košarka

Košarkaš koji je svojedobno zaludio New York i posvađao se s Trumpom donira milijun dolara: ''Projekcije nisu dobre''

Američki košarkaš tajvanskog porijekla Jeremy Lin (31) donirat će milijun dolara za borbu protiv koronavirusa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prvi azijsko-američki košarkaš s naslovom prvaka NBA lige odmah će donirati 500.000 dolara, a još 500.000 kroz razne donacije.

Jeremy Lin je u Sjedinjenim je Državama branio boje Golden State Warriorsa, New York Knicksa, Houston Rocketsa, Los Angeles Lakersa, Charlotte Hornetsa, Brooklyn Netsa, Atlanta Hawksa i Toronto Raptorsa s kojima je lani osvojio naslov prvaka.

Od ove sezone je član Beijing Ducks u kineskoj CBA ligi.

"Nitko ne zna koliko će biti poguban utjecaj ove krize, ali projekcije nisu dobre. Od ovog ćemo se oporavljamo još dugo", poručio je 31-godišnji branič.

Prije desetak dana našao se u središtu rasprave s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom koji govoreći o koronavirusu, često koristi idiom ''kineski virus''.

"Ne zanimaju me usporedbe sa španjolskom gripom i njemačkim ospicama. Amerikanci azijskog porijekla, uključujući ljude koje poznajem, svaki su dan izloženi prijetnjama i fizičkim napadima. Fućka mi se za povijest nomenklature zaraza. Znam samo da ove prikrivene antikineske poruke potiču mržnju prema Azijatima", poručio je Lin američkom predsjedniku.

Od koronavirusa preminuo 48-godišnji ugledni sportski fotoreporter: ''Mislio sam da sam neuništiv''
 

Više o