Košarka
Košarka

Izbornica BiH podigla prašinu: ''Kad se zastava vijori, tri prsta ne možete dizati''

Jasna Sliško izbornica je mlade ekipe košarkašica Bosne i Hercegovine.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Srpski mediji oštro su napali Jasnu Sliško, izbornicu ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u kategoriji pionirki.

Optužuju je da je prijetila mladim košarkašicama srpske nacionalnosti. Predsjednik kluba Feniks optužio je izbornicu da je izbacila neke košarkašice iz autobusa.

No, Sliško sve to opovrgava. Do određenih je događaja očito došlo kada su neke košarkašice prilikom intoniranja himne BiH držale u zraku tri prsta.

Nakon svega izbornica se oglasila na Instagramu.

''Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas nitko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da ju poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! Kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, barem ne u kući gdje sam ja odgovorna", napisala je Sliško, koja je medijima u susjednoj BiH ranije objasnila neke druge optužbe.

"Palac, kažiprst i srednji prst se zajedno neće dizati dok sam ja u reprezentaciji. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi to poštovalo. Apsolutna je laž da je djeci zabranjeno da se prekrste na ulasku u teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopće ni ne spominjem, jer se ježim na sam spomen, nikada ne puštam. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem. Poštujem svaku vjeru, ali u reprezentaciji se niti jedno dijete nije ni pokušalo prekrstiti, barem koliko sam ja vidjela", poručila je Sliško.

Više o