Košarka
Košarka

Grci lakoćom savladali Sloveniju i sad mirno čekaju Hrvate ili Dominikance u finalu

Košarkaši Grčke poigrali su se u polufinalu kvalifikacijskog olimpijskog turnira protiv Slovenije.

Luka Dončić i Giannis Antetokounmpo (Foto:Afp)

Utakmicu bez ikakve rezultatske napetosti odigrali su Grčka i Slovenija u polufinalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira. 

Domaćini su slavili rezultatom 96:68 i tako osigurali sutrašnje finale gdje će ih čekati Hrvatska ili Dominikanska Republika.

Što je za Grke bitno, uspjeli su neke bitne igrače na kraju i odmoriti.

Grci otvorili s 13:0, Slovenci se nisu vratili

Utakmicu su Grci otvorili sjajnom 13:0 serijom i Slovenci se nakon toga cijeli susret nisu uspjeli vratiti ispod deset poena zaostatka. Najbliže su bili kad su došli do 24:14, ali onda su Grci do kraja prve četvrtine napravili seriju 8:0 i završili ju rezultatom 32:14.

Drugu su također furiozno otvorili i u jednom trenutku bilo je 42:19. Stao je onda malo grčki šut, Slovenci su dosta napada iskoristili i na odmor se otišlo s 47:33.

U trećoj su Grci ponovno otišli na preko 20 poena razlike, ali Slovenija na krilima Luke Dončića i Josha Neba ponovno smanjuje, no pred posljednjih deset minuta bilo je i dalje velikih 66:50.

Čim se Slovencima probudila mala nada, Grci opet poletjeli

Još jedan furiozni nalet Grka ponudila je otvaranja posljednjeg perioda i nakon samo dvije minute bilo je 74:53 i možemo reći kako je tu utakmica bila gotova te su do kraja zaigrale kombinirane postave.

Grci su do kraja razigrali neke igrače iz svoje druge linije pa je prednost samo sve više rasla. 

Tri minute prije kraja, prvi put je bilo 30 poena razlike, 88:58. Nakon toga su Slovenci tek malo smanjili, za završnih 96:68

Giannis odmoran na Hrvatsku

Luka Dončić završio je utakmicu s 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija, uz šut 7/14, dok je dobru utamicu odigrao i Josh Nebo, sa 17 poena i sedam skokova. Ostali svi Slovenci ostali su jednoznamenkasti.

Kod Grka se razigralo više igrača.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 13 poena uz četiri skoka i dvije asistencija, ali za samo 20 minuta u igri te će za Hrvatsku biti maksimalno spreman. Najbolji strijelac bio je Thomas Walkup s 19 poena, dok je Vasileios Toliopoulos ubacio 17, uz 4/4 šut za tri.