Košarka
Košarka

Europski velikan Maccabi prvi put na Zadar Basketball Tournamentu

Maccabi Tel Aviv, košarkaški ponos Izraela, četvrti je potvrđeni sudionik ovogodišnjeg Zadar Basketball Tournamenta.

Fenerbahče - Darussafaka (Foto: Zadar Basketball Tournament)) Foto: Zadar Basketball Tournament)

Galerija

Izraelskom klubu ovo će biti prvi dolazak na najjači europski pripremni turnir koji će se od 20. do 23. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

Zadar i Maccabi povezuje posebna povijest i rivalstvo. Stariji ljubitelji košarke sigurno se sjećaju legendarnih susreta u Kupu Prvaka u sezoni 86/87., dok je mlađima u sjećanju sigurno ostalo finale ABA lige 2003. godine u Ljubljani. Maccabi s hrvatskom košarkom dijeli i bogata povijest nezaboravnih dvoboja sa Splitom i Cibonom, kao i brojni hrvatski igrači koji su nosili Maccabijev dres. Boje izraelskog kluba branili su, među ostalima, Andrija Žižić i Dragan Bender, Nikola Vujčić je i danas u klubu kao jedan od vodećih operativaca, a trener prve momčadi legenda je hrvatske košarke Neven Spahija.

Zadar Basketball Tournament svojom organizacijskom i sportskom kvalitetom iz godine u godinu privlači sve veću pozornost domaće i strane javnosti, ali i struke. Uz Maccabi Tel Aviv, svoj dolazak na turnir već su potvrdili renomirani europski klubovi Olimpia Milano i Bayern München, te tradicionalni zadarski gost Fenerbahce Dogus. Četiri turnirska dana košarkaških dvoboja bit će pravi test momčadi prije početka napornih klupskih sezona.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Peto izdanje ponovno će oduševiti sve ljubitelje košarke. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude Turnir se i ove godine izravno prenosi u brojne europske zemlje, što znači da će oči cijele Europe ovog rujna biti uprte u Zadar.