Košarka
Košarka

Šarić progovorio: Svatko ima nešto za reći, no bolji sam od onog što sam pokazao

Nakon što se slegla prašina oko Eurobasketa, Dario Šarić progovorio je o tome što je krenulo loše po Hrvatsku i što očekuje od nove sezone u Philadelphiji.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Unatoč tome što je Hrvatska otišla na Eurobasket s visokim ambicijama i snovima o medalji, doživjela je težak i razočaravajući poraz od Rusije u osmini finala.

''Teško je razgovarati o tome. Izgubili smo od bolje momčadi. Nismo pokazali karakter, a ponekad je to tako jednostavno. Svatko ima nešto za reći o meni, neki komentari su pozitivni, a drugi su negativni. Na to se na obazirem. Bolji sam od onoga što sam pokazao u utakmici protiv Rusije'', izjavio je Dario Šarić za Eurohoops za vrijeme boravka na oproštaju Dušana Ivkovića.

Ivković je imao oproštajnu utakmicu u Pireju, gdje je postao prvi trener koji je dobio nagradu ''Legenda Eurolige'', a Šarić je igrao za momčad njegovih bivših igrača protiv Olympiacosa. Naime, Šarić je prije odlaska u NBA proveo dvije godine kod Ivkovića u Efesu.

''Ivković mi mnogo znači. Puno mi je pomogao u karijeri. Pokazao mi je što je prava košarka, euroligaška košarka. On mi je kao košarkaški otac. Mislim da sam dio toga što me naučio pokazao prošle sezone u Sixersima'', rekao je Šarić.

Hrvatski reprezentativac prošle je sezone zaslužio nagradu za rookieja godine u NBA-u, no to se nije dogodilo.

''Kada se međusobno poštujete lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad. To vidim u Philadelphiji. Imamo dobru kemiju i često se međusobno šalimo. U NBA-u nije običaj da se igrači druže toliko izvan terena, ali dobri smo prijatelji. U Europi je to češće. Kada putujemo na gostovanja puno se družimo, a to je dobra stvar. Sve je u ljudima, međusobnom povjerenju i vjerovanju jednih u druge'', dodao je Dario.

A što nova sezona donosi Sixersima? Šarić smatra kako imaju materijal za playoff i kako su konačno spremni za iskorak.

''Ne želim govoriti o ostvarenju nečega nevjerojatnog. Na papiru imamo momčad za doigravanje. Ali puno je tu čimbenika, prvenstveno moramo ostati zdravi i tek onda sve treba funkcionirati na parketu. Možete imati 12 dobrih igrača, ali ako stvari ne funkcioniraju na terenu onda sve pada u vodu. Važno je stvoriti kemiju među igračima kako bi svi bili sretni. Trener Brett Brown to može napraviti. Nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu'', zaključio je Šarić.