Košarka
Košarka

Danijel Jusup i Luka Božić u paketu napuštaju KK Zadar!?

Čini se da bi košarkaši Zadra u iduću sezonu mogli ući bez trofejnog trenera, ali i najkorisnijeg igrača ABA lige.

Luka Božić i Danijel Jusup (Foto:Zvonko Pavic / CROPIX)

Dvije fantastične sezone u dresu Zadra su iza Luke Božića pa je realno za očekivati kako će ovog ljeta interes za njegove košarkaške usluge biti ogroman. 

Zadar trenutno igra finalnu seriju prvenstva Hrvatske protiv Splita, a trenutno se nalaze u rezultatskom minusu 2:1, u seriji na tri pobjeda. U petak od 20 sati Split će na Gripama pokušati doći do titule, dok se Zadrani nadaju pobjedom vratiti majstoricu u Višnjik.

Zadrani ostaju bez ključnog dvojca?

No, kod novinara vezanih uz Zadar pojavile su se neke informacije koje se neće svidjeti brojnim navijačima. Naime, kako otkriva zadarski.hr, trener Danijel Jusup i Luka Božić trebalo bi na kraju sezone u paketu napustiti klub.

I dok je za Božića očekivan odlazak u neki od najvećih europskih klubova, ostanku trenera su se svi nadali.

Njihova bi destinacija, prema spomenutim informacijama, bio ruski Lokomotiv Kuban. 

Financijski jako, no bez europskih utakmica

Iako je riječ o klubu koji može jako dobro platiti, odlazak u Rusiju ostavio bi Božića bez Eurolige, u kojoj bi svakako imamo što za reći, no isto tako je poznato kako je on svoju najbolju košarku uvijek igrao kod Jusupa pa je razumljivo ako bi volio nastaviti njihovu suradnju.

O tome će se svakako više znati tek nakon prvenstva, no kad se ovako ozbiljno govori o tome, čini se da nisu u pitanju samo spekulacije.