Košarka
Košarka

Mula objavio konačan popis za kvalifikacije: Nedostaje nam prvak Eurolige

Damir Mulaomerović je objavio popis reprezentativaca za nadolazeće utakmice kvalifikacija.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija kreće u pohod na Mundobasket, u srijedu se reprezentacija sastaje u Zagrebu, a nakon toga kreću put Opatije na pripreme.

Krajem lipnja počinje novi kvalifikacijski ciklus utakmica za Svjetsko prvenstvo u košarci, koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Hrvatsku očekuju gostujuća utakmica u Sloveniji i domaća utakmica protiv Finske u Rijeci.

Izbornik Damir Mulaomerović skratio je inicijalni popis na kojemu je bilo 26 imena, a ovih 17 igrača pokušati će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo.

Roko Rogić
Goran Filipović
Lovro Gnjidić
Mate Kalajžić
Bojan Bogdanović
Mario Hezonja
Sven Smajlagić
Mateo Drežnjak
Toni Perković
Ivan Ramljak
Roko Prkačin
Dario Drežnjak
Tomislav Zubčić
Dragan Bender
Ivica Zubac
Ante Toni Žižić
Karlo Matković

Težak udarac za našu reprezentaciju je nedostatak Krunoslava Simona koji će zbog ozljede propustiti kvalifikacije, a vjerojatno i Eurobasket u rujnu, također znamo da nema i Šarića koji se još oporavlja od ozljede koljena.

Reprezentaciju će predvoditi naš kapetan Bojan Bogdanović, a nadamo se velikom doprinosu Hezonje nakon sjajne sezone u Rusiji. Okosnicu momčadi će činiti Bogdanović, Hezonja, Zubac, Žižić i Bender.

Slovenci dobijaju pojačanje za kvalifikacije: Loše nam se piše!

Težak posao je pred nama, potrebna nam je jedna pobjeda za ulazak u drugi krug kvalifikacija, a Slovenci nas čekaju s glavnim zvijezdama, nemojmo zaboraviti da nas čeka paklena atmosfera, dvorana Stožice se rasprodala u samo dva sata.