Košarka
Košarka

Cibona predstavila novog trenera: Stiže iz SAD-a, ima dugogodišnje NBA iskustvo

Christopher Thomas je dugo godina obnašao različite funkcije u NBA ligi.

Chris Thomas (u sredini) (Foto:KK Cibona)

Christopher Thomas je novi trener Cibone!

Radi se o stručnjaku sa zavidnim životopisom u kojem se ističe kako je tijekom 20-godišnje karijere blisko surađivao s velikim trenerskim imenima poput Marka Jacksona, Michaela Malonea, Dela Harrisa, Quin Snydera, Božidara Maljkovića i drugih.

Vodio je i razvijao brojne NBA zvijezde poput MVP-a Stephena Curryja i Derricka Rosea i brojnih drugih s kojima je surađivao radeći s Chicago Bullsima, Golden State Warriorsima, Utah Jazzom i Toronto Raptorsima.

Također, tijekom karijere je obnašao funkciju pomoćnog trenera Toronto Raptorsa gdje je bio zadužen za ofenzivne akcije i realizaciju. Prije je radio u Portoriku i Japanu, a europsku trenersku karijeru je započeo u KK Zlatorog Laško. Osim toga, bio je i glavni trener muške košarkaške reprezentacije Malezije.

NBA iskustvo je skupljao i kao skaut za Utah Jazz, Golden State Warriorse, Chicago Bullse. Tijekom sezone 2013-2014 obnašao je funkciju pomoćnog trenera košarkaške reprezentacije Slovenije.Na poziciju glavnog trenera Cibone dolazi nakon angažmana na Long Island University-u gdje je bio glavni trener.

"Iznimno sam ponosan i prvenstveno poščaćen činjenicom da imam priliku biti dio kolektiva bogate košarkaške povijesti. KK Cibona je klub koji svojom reputacijom i ostvarenim rezultatima prelazi granice Europe.

Činjenica kako su „Pod tornjem“ stasale košarkaške veličine poput Dražena Petrovića za mene su bile dovoljne da bez razmišljanja prihvatim ponuđenu priliku. Tim koji preuzimam spoj je mladosti, iskustva i talenta s kojim ću nastojati stvoriti jaku i kompetitivnu momčad koja će prvenstveno biti konkurentna i igrački atraktivna.

Igrački kadar s kojim ćemo napadati ABA i domaću ligu predstavlja spoj mladosti i iskustva i s kojim ću tražiti željene rezultate i razvijati naše igrače. U narednim danima se planiramo pojačati i igračima s NBA iskustvom koji će zaokružiti cjelinu tima s kojim ove sezone planiramo napraviti dodatne iskorake u rezultatskom i razvojnom smislu", zaključio je Thomas.

Brekalo ipak neće ostati u Italiji: Želi ga poznati klub iz Španjolske?

Derbi svih derbija: Okršaj Dinama i Crvene zvezde lako moguć! Tko je jači i tko bi pobijedio?

Umjesto na Maksimiru završio u Zvezdi pa poručio: "Dajte nam Dinamo u Ligi prvaka"