Košarka
Košarka

Cedevita ušla u pozitivnu, a Zadar u negativnu seriju

Zagrebačka Cedevita upisala je u drugom kolu i drugu pobjedu dok je Zadar upisao drugi poraz na startu sezone NLB lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Košarkaši zagrebačke Cedevite odlično su startali u novu sezonu regionalne lige. Nakon što su u prvom kolu na svom parketu pobijedili Zadar, u drugom su u utorak trijumfirali kod Krke u Novom Mestu 81-77.

Igrače Ace Petrovića predvodili su Amerikanci, a posebice raspoloženi playmaker Dontaye Draper, koji je ostvario vrijednosni indeks 29 učinkom od 15 koševa, devet skokova, pet asistencija, četiri ukradene i četiri izgubljene lopte. Centar Corsley Edwards dodao je 16 koševa i četiri skoka.
U domaćoj se momčadi najviše istaknuo centar meke ruke Smiljan Pavič s 21 poenom.

Nakon dva uvodna kola Cedevita, Budućnost i Union Olimpija zasad su jedine momčadi na maksimalnom učinku.
S druge strane košarkaši Zadra upisali su u drugom nastupu ove sezone u NLB ligi i drugi poraz. Košarkaše trenera Danijela Jusupa pobijedio je u njihovom Višnjiku u hramu Kreše Ćosića slovenski predstavnik u Euroligi, Union Olimpija, sa 72-66.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su Ljubljančani bolje odigrali završnicu, te su serijom 8-0 na kraju dvoboja osigurali drugu pobjedu. Predvodili su ih Vlado Ilievski s 20, Sašo Ožbolt sa 17 i vetaran Goran Jagodnik sa 15 koševa.
Bivši hrvatski reprezentativac Damir Markota postigao je 5 poena uz samo 13% šuta iz igre u 36 minuta igre za Olimpiju, no, imao je i 7 skokova.

U Zadru je najbolji učinak imao Marko Car s 14 koševa i 9 skokova. Jakov Vladović bio je najbolji strijelac sa 17 poena, a Zagrepčanin Jurica Golemac, bivši slovenski reprezentativac, svom je nekadašnejm klubu ubacio 13 poena uz 5 skokova.

Danas su na rasporedu ostale utakmice 2. kola:


Radnički - Nymburk (17:00)

Igokea - Zagreb (19:30)

Cibona - Široki (18:00)

Partizan - Hemofarm (19:00)
 


NLB liga, 2. kolo (rezultatu, utorak):
Zadar – Union Olimpija 66-72

Budućnost – Crvena zvezda 89-75

Krka – Cedevita 77-81

Redoslijed: 1. Budućnost 2-0, 2. Olimpija 2-0, 3. Cedevita 2-0, 4. Krka 1-1...

Više o