Košarka
Košarka

Jedna od najboljih momčadi ABA lige izdala priopćenje kako bi se trebala završiti sezona

Predstavnik Crne Gore u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, Budućnost iz Podgorice u četvrtak je objaviila priopćenje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Budućnost navodi kako zbog pandemije koronavirusa, koja je prekinula natjecanje kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja, ove sezone iz lige ne bi trebao ispasti niti jedan klub, dok bi se o prvaku moglo odlučivati ili doigravanjem ili na Final Fouru koji bi se igrao u srpnju.

"Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvoplasirane momčadi igraju završnicu ABA lige u srpnju (s publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definirano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se igraju utakmice između prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tablici. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem Final-Foura. Svjesni smo da kluovi koji ne spadaju među četiri prvoplasirana trebaju smanjiti troškove i raspuste ekipe pa predlažemo da ove godine niti jedan klub ne bude eliminiran. Na taj bi način u sljedećoj sezoni ABA liga imala 14 mjesto 12 klubova jer bi ABA 1 liga automatizmom bila dopunjena s dva kluba iz ABA 2 lige", stoji u priopćenju Budućnosti.

U trenutku prekida natjecanja hrvatski predstavnik Zadar bio je u najslabijoj situaciji i prijetilo mu je ispadanje iz lige, dok je drugi hrvatski predstavnik u ABA ligi Cibona u srijedu zbog situacije s pandemijom koronavirusa otpustila sve članove radne zajednice.

Hrvatski košarkaški savez također je u srijedu odlučio kako prekida sva natjecanja pod vojom ingerencijom te neće biti proglašeni prvaci za ovu sezonu.

HKS otkazao sva natjecanja bez proglašenja košarkaških prvaka

Rezultati by SofaScore