Košarka
Košarka

Odlični Bojan Bogdanović, Pacersi prekinuli niz poraza

Košarkaši Indiana Pacersa prekinuli su niz od četiri poraza u NBA ligi 105-87 gostujućom pobjedom protiv Chicago Bullsa, a veliki doprinos tom uspjehu dao je i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je ubacio 22 poena.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Bogdanović je usto za 34 minute provedene na parketu sakupio i sedam skokova te jednu asistenciju.

Najefikasniji u redovima Pacersa bio je Victor Oladipo s 25 koševa, dok je kod ove sezone slabih Bullsa najbolji bio igrač s klupe Bobby Portis s 20 koševa i 11 skokova.

S omjerom pobjeda i poraza 6-7 Indiana je i dalje izvan kruga momčadi koje bi ušle u doigravanje, trenutačno je deveta u Istočnoj konferenciji s porazom više od osmog Miami Heata. Chicago je tek 14. na istoku sa 2-8, slabija je tek Atlanta s 2-10.

U susretu u Arizoni u kojemu je Orlando Magic kao gost svladao Phoenix Sunse sa 128-112 na terenu su se našla dvojica mladih hrvatskih igrača. Mario Hezonja je u dresu Magica na parketu proveo sedam minuta što je iskoristio za pet poena (šut za dva 0-1, trica 1-1, slobodna bacanja 2-2) i tri skoka, dok je Dragan Bender dobio 18 minuta u momčadi Sunsa i ubacio osam koševa (šut za dva 1-2, trica 2-2), a tome je dodao i četiri skoka te jednu blokadu.

Najbolji je u dresu Orlanda bio Aaron Gordon s 25 poena, dok je centar Alex Len s 21 košem i 13 skokova bio prvo ime Phoenixa.

S omjerom 8-4 Orlando je vodeći sastav svoje skupine Southeast te treća momčad Istoka, dok je Phoenix 13. na zapadu sa 4-9.

Boston Celticsi produžili su svoj niz pobjeda na 11 svladavši na svom terenu Charlotte Hornetse sa 90-87, a do tog su uspjeha stigli iako su već u drugoj minuti susreta ostali bez svog najboljeg igrača Kyriea Irvinga. Njega je slučajno laktom u glavu pogodio suigrač Aaron Baynes, a sumnja se kako je Irving pritom dobio potres mozga.

Gosti iz Charlottea iskoristili su početnu zbunjenost Celticsa i poveli sa 26-9, a početkom treće četvrtine imali i najvećih 18 razlike. No, tada su domaći zaigrali odlično u obrani i nakon osvojenih lopti koševima iz protunapada smanjivali zaostatak sve dok pet minuta prije kraja nisu i poveli sa 80-79. Kod rezultata 90-87 Hornetsi su imali tri sekunde za posljednji napad u kojem su eventualnom tricom mogli osigurati produžetak, no Kaminsky je pogriješio pri izvođenju lopte iz auta i Celticsi su nastavili pobjednički niz.

U ujednačenoj momčadi Bostona istakli su se Jayson Tatum sa 16 i Terry Rozier s 15 koševa, dok je Jaylen Brown uz 10 ubačaja upisao i 13 skokova. Kod Charlotte je najbolji bio Kemba Walker s 20 poena i 11 asistencija.

Milwaukee Bucksi ostvarili su vrijednu 94-87 gostujuću pobjedu kod San Antonio Spursa. Domaći su dvije i pol minute prije kraja košem veterana Emanuela Ginobilija smanjili na 89-87, ali potom više nisu uspjeli poentirati, dok je ključni koš za pobjedu gostiju postigao njihov novi igrač Eric Bledsoe. Ponovno je sjajan kod Milwaukeea bio Grk Giannis Antetokounmpo s 28 koševa i 12 skokova, Bledsoe je dodao 13 uz 4 skoka i 7 asistencija, dok je u dresu San Antonija najbolji bio LaMarcus Aldridge s 20 poena i 12 skokova, a Ginobili je s klupe dodao 18.

Sjajnu je utakmicu odigrao Paul George koji je u 120-111 pobjedi Oklahoma City Thundera protiv Los Angeles Clippersa zabio 42 poena i tome dodao 9 skokova i 7 asistencija. U redovima gostiju najučinkovitiji je bio Lou Williams koji je ušavši s klupe ubacio 35 koševa.

Rezultati by SofaScore