Košarka
Košarka

Slavni NBA košarkaš na Facebooku podijelio stihove Thompsonove pjesme: Srbi su neugodno iznenađeni

Andrew Bogut je rođen u Melbourneu, ali njegovi roditelji su iz Hrvatske.

Andrew Bogut i Steph Curry (Foto:Afp)

Slavni NBA košarkaš Andrew Bogut je iznenadio objavom na Facebooku.

Australski košarkaš hrvatskih korijena, koji je osvojio naslov NBA prvaka s Golden State Warriorsima, podijelio je stihove nove pjesme Marka Perkovića Thompsona pod nazivom "Ako ne znaš što je bilo".

"Kažu da sam lud, da je novo vrijeme, da su prošli dani pjesama za tebe, a meni tako dođe, nakon čaše vina, da ih pitam je li i to vaša domovina. Ti si rođen sina, u vrijeme slobode", glase stihovi koje je podijelio Bogut na vlastitom Facebook profilu.

To je glasno odjeknulo i u susjedstvu, pa tako srpski Mondo piše da je podijelio "pjesmu pjevača koji je poznat po krajnje desničarskim stavovima i pjesmama koje veličaju vojne operacije poslije kojih je protjerano 250 tisuća Srba iz Hrvatske..."

Bogut je rođen u Melbourneu, ali njegovi roditelji su 70-ih godina prošlog stoljeća došli u Australiju iz Hrvatske. Majka Anica je rodom iz Šišljavića, sela pokraj Karlovca, a otac Mišo iz Osijeka. Poznato je da Andrew svake godine nekoliko mjeseci provede na odmoru u Hrvatskoj, a jednom je izjavio kako će u igračkoj mirovini sigurno živjeti na relaciji Australija - Hrvatska.

Nakon što je dvije godine proveo na sveučilištu Utah, Milwaukee Bucksi su ga 2005. izabrali kao prvi izbor NBA drafta. Sedam godina je proveo u Bucksima, potom je četiri godine nosio dres Golden State Warriorsa s kojima je 2015. i osvojio NBA naslov prvaka, a igrao je i za Dallas, Cleveland i LA Lakerse.

Umirovio se 2020. godine.

Više o