Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić nahvalio Modrića i Matanovića te otkrio zašto je Sučića ostavio u svlačionici

Modrić je igrao i uklizavao kao 25-godišnji mladić, kazao je nakon pobjede nad Poljskom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A1 Lige nacija na Opus Areni u Osijeku svladala Poljsku sa 1-0 (0-0).

Jedini gol na utakmici postigao je kapetan Luka Modrić koji je dan uoči svog 39. rođendana sjajno izveo slobodni udarac te iskosa s lijeve strane sa 18 metara pogodio sam gornji kut nemoćnog Lukaša Skorupskog.

"Dobili smo utakmicu, a Luki je sutra rođendan, pa smo malo slavili u svlačionici. Luka je sam sebi dao poklon, onaj sjajan gol, a momčad mu je poklonila pobjedu. Hrvatska je bila sjajna, šteta što nije bila uvjerjivija pobjeda, koja će nam ipak značiti puno.

Djelovali smo moćno i jedva čekam da se oporave neki igrači. Promjene su bile dobre. Nastavit ćemo sa ovim sustavom", kazao je Dalić, koji se osvrnuo na učinak Igora Matanovića.

"Matanović je u dvije utakmice 10 puta pucao po golu, a to odavno nismo imali. Treba mu dati šansu i kad mu se otvori, to će biti dobro. Još jedom ću pohvaliti Luku, igrao je i uklizavao kao 25-godišnji mladić.

Rekao sam u šali dečkima da budućnost pripada njemu. Hrvatska ima budućnost i potencijal, makar će trebati još malo vremena da se posložimo", zakljućio je Dalić.

Izbornik se također dotakao debitanta Petra Sučića koji je zamijenjen na poluvremenu: 

"Bilo je sve u redu, Petar je imao žuti karton pa se smanjila njegova agresija. Mi smo njega stavili od početka da bude uz Luku i Kovu da svojom trkom malo više kompenzira njih dvojicu i nudi pomoć Pjaci na desnoj strani.

Nakon žutog kartona, malo je izgubio sigurnost, sigurno nije bilo lako igrati prvi put. Imao je teret žutog kartona.

Uveli smo Luku Sučića, kasnije smo napravili promjene koje su sve bile dobre i kvalitetne. Na kraju, ona jedna šansa Lewandowskog, možda je bio i prekršaj na Gvardiolu."

Poljaci nakon poraza: "Hrvati su nam održali lekciju iz nogometa. Uništio nas je Modrićev gol iz snova"

Modrić zabija slobodnjake samo u Osijeku: ''Sam ću znati kad je kraj, nitko mi to ne mora govoriti''

Cristiano Ronaldo zabio za preokret i pobjedu Portugala, evo kakvo je stanje u hrvatskoj skupini